×
×

Få styr på åndenød, slim og hoste

Måske oplever du som mange andre, der lever med en lungesygdom, at du ofte får åndenød og føler dig forpustet.

Det kan også være, at du døjer med slim i lungerne? Det kan godt skabe problemer i hverdagen, hvis du hele tiden skal hoste slim op fra lungerne.

Når du oplever, at du bliver forpustet og får åndenød, kan det virke angstprovokerende, og måske føler du, at du går i panik, fordi følelsen af ikke at kunne trække vejret ordentligt ikke er rar.

Her på siden har vi samlet gode råd og redskaber, som du kan bruge til, hvis du døjer med hoste, slim og åndenød.

 

PEP-fløjten, åndenødskort og medicin

PEP-fløjten er et redskab, som kan hjælpe dig til at kontrollere din vejrtrækning og løsne slim i dine lunger.

Åndenødskortet er udviklet af Lungeforeningen i samarbejde med lungepatienter. Kortet kan give dig tryghed og ro, når du fx er ude at handle eller til sociale arrangementer. Med kortet kan du fortælle andre, hvad de skal gøre, hvis du får åndenød.

Det er også vigtigt, at du er opmærksom på, om du tager din medicin rigtigt, så den kommer helt ned i lungerne og virker, hvor den skal.

Og så er det en god idé at undgå røg, da det kan gøre din åndenød, slim og hoste værre. Du finder hjælp til rygestop, og hvordan du passer på dine lunger her.

 

Var denne side brugbar? Hvis alle, der læser det, vi skriver, også bidrager – kan Lungeforeningen blive ved med at hjælpe lungesyge med viden, rådgivning og patientstøtte. For så lidt som 25 kr. kan du støtte Lungeforeningen – det tager kun et øjeblik. Støt Lungeforeningen her

 

   
 

Brug for hjælp til
at forstå diagnosen ?


Følg vores guide til ny luft