×
×

Foredrag med sognepræst Ved Vor Frue Kirke, Sophie Nordentoft.

Adresse: 
Krypten - Thorsens Alle 2 - Hasseris Kirke - 9000 Aalborg
Aktivitetstype: 
Arrangement
Navn: 
Axel Petersen
Telefon: 
+4523951252

Kommer og fortæller

Sammen med sin mand og 4 døtre er præst Sophie Nordentoft flyttet til nordjylland fra byen Diego på Madagaskar - øen som ligger ud fra Afrikas sydlige østkyst.

Sophie Nordentoft havde under sit præstestudie været en tur i Indien og havde fået smag for det anderledes arbejde som missionær. - Jeg havde nok fået bacillen i blodet og havde lyst til at rejse ud med kirken igen og skrev derfor kontrakt med Danmission. Det første skridt var fransk sprogskole i Paris i et ½ år efterfu lgt af 8 måneder på skolebænken i det afgrikanske for at lære madagaskisk. Da sprogkunskaberne var på plads, kunne arbejdet begynde og pigerne startede i en fransk skole. Sophie skulle arbejde i den lutherske kirke, som så småt er under opbygning på den nordlige del af øen, hvor hun var bosat.

Der skulle vejlede omkring, hvordan de lokale skulle bygge kirker og lave menighedsråd, ligesom hun holdt foredrag og prædikede i lokale kirker. -Jeg har prædiket på madagaskisk næsten hver søndag og undervist på sproget, så jeg taler det ret godt siger Sophie. 

Efter godt 6 år på tropeøen begyndte familien at overveje at rygge tilbage til Danmark. De 2 ældste piger skulle under alle omstændigheder hjem for at gå på efterskole.

 

Kaffe og kage, 35 kr. som betales ved ankomst.