Kom til Lungedag i Vejle | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Kom til Lungedag i Vejle

Adresse: 
Sundhedscenteret og Sygehus Lillebælt, Vestre Engvej 51B, 7100 Vejle
Aktivitetstype: 
Lungedagsarrangement
Vi tilbyder: 
Lungefunktionsmåling
Tjek på inhalation (vejledning i brug af medicin)
Anden vejledning (fx kost, rygestop, træning)
Navn: 
Camilla Storgaard
Telefon: 
24928866

Vil du have testet din lungefunktion?

Så har du chancen, når Sundhedscenteret og Sygehus Lillebælt, Vejle, tilbyder lungefunktionsmålinger på Lungedagen.

Det sker i Sundhedshuset kl. 10 – 14 onsdag den 15. november

 På dagen kan du også få mere at vide om kommunens gratis rygestoptilbud og rygestopmedicin.

Har du KOL, kan du få mere at vide om Sundhedscenterets forløb, hvor du kan få træning, viden og redskaber til at tackle sygdommen.

Desuden kan du få tips til at bruge en inhalator af en farmaceut fra Sankt Thomas Apotek, så du får den bedst mulige effekt af din medicin.

Der er ingen tidsbestilling til lungefunktionsmålingen, der tager omkring 5 min., og som kan afsløre, om der er tegn på lungesygdommen KOL eller lignende.

Hvis du er over 35 år, er ryger eller ex-ryger, er det godt at være opmærksom på dine lunger. Det samme gælder, hvis du arbejder et sted, hvor der er støv, røg eller dampe. Hvis du samtidig har haft symptomer på KOL, som fx hoste eller åndenød gennem længere tid, er det en god ide at få en lungefunktionsmåling:

”Symptomerne kan minde om dårlig kondition eller blot en oplevelse af at blive ældre, og derfor kommer mange først til lægen, når op mod halvdelen af deres lungefunktion er væk.

Det er rigtig ærgerligt. For lungesygdommen KOL kan bremses i sin udvikling, hvis du får stillet en diagnose og kommer i den rette behandling”, siger sygeplejerske Camilla Storgaard, der en af de medarbejdere fra Sundhedscentret som du kan møde på Lungedagen.

Mange forkølelser eller lungebetændelser inden for et år er andre symptomer, som er gode at være opmærksomme på. Har du ikke tid til at besøge Sundhedshuset på Lungedagen, kan du få taget en test hos din læge.

Sundhedshuset ligger tæt på Hovedbiblioteket og DGI-Huset på Vestre Engvej 51 i Vejle. Husk at stille p-skiven.

Du finder arrangementet ved indgang B.

Det er muligt at købe en kop kaffe, eller en bid mad i husets kantine fra kl. 8.00 – 13.45. Der er frokostbuffet fra kl. 11-13.

 

FAKTA OM LUNGEFUNKTIONSMÅLING
Med en enkel lungefunktionsmåling, som tager omkring fem minutter at gennemføre, kan man afsløre tegn på lungesygdommen KOL.

Det foregår ved, at man puster i et apparat, som måler lungefunktionen. Det registrerer hvor meget og hvor hurtigt, man puster luft ud af lungerne.

Målingen fortæller, om lungefunktionen er normal eller nedsat.

 

FAKTA OM LUNGESYGDOMME

  • Ca. 430.000 mennesker har KOL.
  • Ca. 200.000 ved ikke, at de har sygdommen, fordi de enten ikke får diagnosen eller diagnosticeres forkert.
  • Kun 100.000 danskere er i medicinsk behandling for KOL.
     

Kilde: Danmarks Lungeforening www.lunge.dk

Kategori: 
Region: 
Syddanmark