Kvinder med astma skal skynde sig at få børn | Lungeforeningen
×
×

Kvinder med astma skal skynde sig at få børn

Printer-friendly version

Er du kvinde med astma, og vil du gerne have børn, så skal du ikke vente for længe. Det fortæller professor og overlæge Charlotte Suppli Ulrik fra Lungemedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital. 10 procent af danske kvinder i den fødedygtige alder har astma.
 
Charlotte Suppli Ulrik har netop sammen med et forskerhold lagt sidste hånd på forskning, der viser, at kvinder med astma i højere grad har brug for fertilitetsbehandling – og at særligt kvinder over 35 år med astma har brug for hjælp. Hele 25 procent af de over 35-årige med astma får fertilitetsbehandling.
 
- Vores resultat taler meget tydeligt for, at hvis man har astma og gerne vil have børn, bør man gå tidligt i gang. Som årene går, gør alderen i sig selv det sværere at blive gravid, men har man astma, gør den det endnu sværere, fortæller Charlotte Suppli Ulrik. 
 
Charlotte Suppli Ulrik har i mere end ti år ledet den eneste klinik i landet, der fast ser gravide med astma, og hun har anet et mønster. Derfor har hun og et hold forskere nu fulgt 932 gravide kvinder med astma og 2757 kvinder uden astma på Hvidovre Hospital, og studiet viste tydeligt, at astma kan være en forhindring for at blive gravid. Tallene er justeret for alder, BMI, rygning og andre faktorer.

Læs hele historien her: Hvidovre-professor: Kvinder med astma skal skynde sig at få børn

Læs også: 

Astma kobles til fedme

D-vitamin kan forebygge astma

Betydning af rygning for graviditet og astma 

Tarmbakterier har betydning for udvikling af astma