×
×

Det er svært at tale med lægen

Spørgsmål

Jeg synes, at det er vanskeligt at tale med min læge. Jeg har KOL. Jeg synes, at han tit har travlt, og jeg synes heller ikke, at han ved lige så meget, som de gjorde, da jeg gik på sygehuset. Alt i alt oplever jeg, at han snapper mig af. Det gør mig utryg og lidt urolig for, om jeg mon får den rigtige behandling. Hvad skal jeg gøre?

Svar

Svar fra Susanne Kitaj, socialrådgiver

Tak for dit spørgsmål. Det aldrig rart at gå fra lægen og føle sig forvirret og utryg. Sådan skal det ikke være. KOL er jo en sygdom, som behandles og følges op hos egen læge, når man er færdigudredt i hospitalsregi. Så du har formentlig ikke mulighed for fortsat at være tilknyttet hospitalet. Du skal vide, at det slet ikke er så usædvanligt, at vores medlemmer spørger til, hvad de skal gøre, hvis de ikke synes, at de får god hjælp og støtte hos den praktiserende læge. Jeg tror, at langt de fleste praktiserende læger forsøger at gøre det så godt, de kan. Men sagen er nok, at de tit har en del at se til, og derfor kan det komme til at gå ud over patienternes oplevelse af lægebesøget.

Jeg vil foreslå, at du dels taler med din læge om, hvad du har brug for at vide mere om, dels taler med ham om, hvad der kan berolige dig. Det er helt i orden, at man udtrykker sin utryghed overfor lægen. I den forbindelse er det en god ide at skrive dine spørgsmål ned før besøget, og eventuelt spørge om lov til at optage svarene, så du bagefter kan lytte i fred og ro.

En mulighed er også at tage et familiemedlem eller en god ven med til konsultationen. Så er der et par ekstra ører til at høre.

Som en sidste ting vil jeg bede dig overveje, om du og din læge passer godt sammen. Det er ikke alle, man taler lige godt med, og hvis du vil, kan du skifte læge. Du søger om lægeskift på din kommunens hjemmeside (som regel under borgerservice).

→ Læs mere om, hvordan du forbereder dig til lægebesøg på www.lunge.dk/lægebesøg