×
×

Hvordan sikrer jeg, at mit barn får sin medicin i skolen?

Spørgsmål

Vores søn er i år startet i skole, og vi føler ikke, at lærerene er nok opmærksomme på, at vores søn har en lungesygdom.

Det gælder både i frikvartererne og i idrætstimerne. I børnehaven var der altid en pædagog i nærheden af vores søn, og som kunne give ham medicin, når han fik anfald.

Men nu er der kun en gårdvagt til at holde opsyn med hele indskolingens elever, og vi er rigtig bange for, at vores barn får anfald i skolen og der ikke er nogen, der er der til at hjælpe ham med at få sin medicin – hvad skal vi gøre?

Vi har talt med klasselæreren ved skolestart, men vi føler, at hun glemmer at vores søn er lungesyg.

Svar

Svar fra fysioterapeut i Lungeforeningens rådgivning

Umiddelbart er det vigtigt, at jeres søn selv lærer at reagere på symptomerne – man kan lære børn at kende sine symptomer allerede meget tidligt.

Min egen dreng på 4 år ved, hvornår han skal starte med sin astmamedicin – det er nemlig, når han begynder, at hoste om natten. I denne alder er det selvfølgelig blot vigtigt ikke at forvente, at barnet kan tage ansvaret fuldstændigt, og derfor skal der voksne ind over.

Derudover har mange klinikker lungeskoler, hvor man lærer selv skolestartsbørn, hvordan man tager medicin, og hvilke symptomer man skal reagere på, så han kan blive så selvhjulpen som muligt. Ellers er det selvfølgelig vigtigt at informere skole, klasselærer, gårdvagter og pædagoger så godt som muligt.

Læs mere om medicin og lungesygdom hos børn her

Gode råd til skole og dagsinstitution ved lungesygdom

Se flere spørgsmål og svar i Lungeforeningens Brevkasse.