×
×

Børn samlede ind til lungesyge

Vi kan næsten ikke sætte ord på, hvor taknemmelige vi er.

Taknemmeligheden var stor, da Børnelungefonden fulgte afviklingen af Team Rynkeby Skoleløbet fra første parket på Ørestad Skole i dag.

Se video fra skoleløbet på Ørestad Skole i Team Rynkeby News her

Ikke mindre end 115.000 skoleelever fra 328 danske skoler brugte den sidste skoledag inden påskeferien på at løbe omgange til fordel for lungesyge børn som en del af Team Rynkeby Skoleløbet.

Se indslag om Team Rynkeby Skoleløbet fra DR TV-avisen fredag 7. april

Mange af eleverne har brugt de seneste uger på at skaffe sponsorer til løbet, og i dag skulle det så afgøres, hvor mange omgange eleverne kunne løbe, og hvor stort et beløb deres sponsorer dermed skal bidrage med.

Alle bidrag, der kommer ind i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet i år, doneres ubeskåret til Børnelungefonden, og repræsentanter fra Børnelungefonden og Lungeforeningen var derfor til stede på flere skoler for at følge løbet fra første parket.

På Ørestad Skole kunne Børnelungefondens repræsentanter se over 1.100 børn, unge og ældre fra fem børnehaver, to skoler, et gymnasium samt et lokalt plejecenter samle bydelen og løbe omgange til fordel for Børnelungefondens arbejde.

Og deltagernes engagement gjorde dybt indtryk på Birgitte Skøtt Lenstrup, kommunikationschef for Børnelungefonden og Lungeforeningen.

- Det er en helt fantastisk oplevelse at være herude. Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor taknemmelige vi er i Børnelungefonden over, at der er 328 skoler rundt om i Danmark, der gør det her. Det er simpelthen så fantastisk at mærke den energi, der er her i Ørestad. Børnene er simpelthen så engagerede, og de forstår sammenhængen og ved, at de løber for nogle børn, der ikke kan løbe ligesom dem selv, sagde Birgitte Skøtt Lenstrup.

 

Skal give penge til forskning

Ifølge kommunikationschefen vil Team Rynkeby Skoleløbet gøre en ”gigantisk forskel” for Børnelungefondens arbejde og for de børn, der har svært ved at få luft.

- Der mangler midler til forskning i nye behandlingsmetoder til børn med lungesygdomme. Derudover mangler der også viden om, hvordan man spotter børn, der har noget med deres lunger – det er noget af det, som vi drømmer om at kunne sætte i gang med hjælp fra Team Rynkeby Skoleløbet, sagde Birgitte Skøtt Lenstrup.

Helt konkret håber kommunikationschefen på, at der bliver igangsat forskningsprojekter, der kan skabe mere viden om lungesygdomme hos børn.

- Det har kæmpestor betydning, at diagnosen bliver sat rigtigt, så behandlingen kan komme i gang så hurtigt som muligt, så familierne ikke skal gå meget længe og have en forkert diagnose og ikke komme i gang med den rigtige behandling. Det håber vi meget på, at der er nogle forskere, der vil søge penge til, sagde Birgitte Skøtt Lenstrup, der mere eller mindre fik high-fivet sig igennem hele flokken af deltagere.

- Børnene har gjort en kæmpe indsats i dag. De skal klappe sig selv på skulderen, for det allermest charmerende ved Team Rynkeby Skoleløbet er, at børnene gør noget godt for sig selv, mens de gør noget godt for andre.

 

Giver så meget mening

Et par af de elever, der havde fuldstændigt styr på, hvad der var på spil i dag, var Liva og Marta fra 0. Gampe på Ørestad Skole. På vej ud på deres 11. omgang tog de sig tid til at reflektere over løbets formål.

- Vi skal samle penge ind til dem, der er lungesyge, fordi de mangler medicin. Og så giver vi dem penge, så man kan forske i ny medicin, sagde Marta.

- Vi synes, at det er rigtig godt, men det er også rigtig hårdt, supplerede Liva.

Begge piger havde skaffet en håndfuld sponsorer til løbet, og ifølge Københavns børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev, der selv var trukket i løbetøjet og løb med Ørestad Skole, er det rigtig godt, at børnene bliver bevidste om, at de kan være med til at gøre en forskel for andre børn.

- Børn vil gerne være med til at løbe for andre børn. Og det varmer mit hjerte at se, at de godt ved, at Team Rynkeby Skoleløbet handler om at løbe for de børn, der ikke selv kan løbe med, fordi de har en lungesygdom. Det her løb giver stor, stor mening – ikke bare for mig som borgmester – men også for ungerne, sagde Pia Allerslev og fortsatte:

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi inspirerer vores børn til ikke kun at tænke på sig selv. Og at vi husker os selv og vores børn på, at når vi har det lidt hårdt, så er der nogle børn, der har det værre end os – det kan nogle gange være med til at sætte tingene i perspektiv. Jeg tror, at vi som forældre og som skole og som samfund kan få rigtig meget ud af at fortælle vores børn, at de rent faktisk kan være med til at gøre en forskel, hvis de gør en indsats, sagde bormesteren, der også havde rosende ord til arrangementet på Ørestad Skole.

- Det er så fedt, at få lov at være med her i dag. Og det er så sejt, at Ørestad Skole har samlet hele bydelen om det her projekt.

Hvis du har indgået et sponsorat med et barn, der har deltaget i Team Rynkeby Skoleløbet, så skal pengene indbetales senest 28. april 2017 på www.team-rynkeby.dk/støt

 

Hør indslaget "Børn løber og synger" (15:02) på DR P1 Eftermiddag

Se video fra skoleløbet på Ørestad Skole i Team Rynkeby News her

Se indslag om Team Rynkeby Skoleløbet fra DR TV-avisen fredag 7. april

Læs mere om Børnelungefonden

Læs mere om Team Rynkeby støtter Børnelungefonden

Læs mere om Team Rynkeby Skoleløbet