×
×

Børnelungefonden rykker ind på Rådhuspladsen

Lørdag d. 29. juni rykker Børnelungefonden sammen med en række familier med alvorligt lungesyge børn ind til Rådhuspladsen for at sende 550 cykelryttere fra fire danske og otte norske cykelhold fra Team Rynkeby godt af sted til Paris.

Cykelrytterne deltager i nordens største velgørenhedsløb, hvor både Børnelungefonden og Børnecancerfonden nyder godt af de midler, som rytterne samler ind.

Børnelungefonden kommer også på denne dag for at takke for den store indsats, som cykelrytterne har gjort for Børnelungefonden, da de 12. april i år afviklede årets skoleløb.

Her samlede 94.000 skoleelever fra 305 skoler 6,2 mio. kr. ind til forskning i lungesygdomme hos børn. 

De seneste tre år har børnelungeområdet fået mere end 24 mio. fra Team Rynkeby, og det er midler, som går ubeskåret til Børnelungefondens arbejde for kritisk lungesyge børn.

- Vi ønsker cykelrytterne en rigtig god tur, udtaler Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden.

Samarbejdet med Team Rynkeby har været afgørende for børnelungeområdet, og rytterne skal have den største tak for den indsats, som de gør for de børn, der lider af kritiske lungesygdomme.

- Forskningen i lungesygdomme har hidtil været et underprioriteret område, men det har vores samarbejde med Team Rynkeby været med til at ændre, fastslår Anne Brandt.

 

Læs mere her

Læs mere om Lungeforeningens netværk Lungebarn her

Læs mere om Børnelungefonden her