×
×

Cyklede til Paris for lungesyg datter

I den første uge af juli måned havde Michael Hyldal Præstekjær én af sit livs største oplevelser.

Michael cyklede nemlig med Team Rynkeby Øresund hele vejen til Paris, hvor hans familie tog imod ham.

 

Afholder velgørenhedsarrangement på fjerde år

I Lungeforeningen er Michael og hans kone Ditte kendte ansigter, efter de etablerede det velgørende arrangement Spin for Lungerne, hvor hele overskuddet går til Lungeforeningen.

Spin for Lungerne, hvor deltagerne skal holde spinningcyklen i gang i 12 timer, afholdes til efteråret for fjerde år i træk.

På det tidspunkt er Michael forhåbentlig kommet sig over strabadserne af mere end 1.000 km cykling fra København til Paris, hvor han på sin første tur for Team Rynkeby også er med til at gøre opmærksom på kroniske lungesygdomme hos børn.

 

Cyklede for lungesyg datter

Michael har en personlig grund til at engagere sig i disse arrangementer, da han er far til 6-årige Victoria, der lider af en invaliderende lungesygdom og immundefekt, der gør hendes krop forsvarsløs over for virus og bakterier.

- Undervejs på cyklen var det selvfølgelig hårdt. Fx efter opstigningen på Mur de Huy, som er en 128 meter høj bakke i den belgiske by Huy. Det husker jeg som fysisk udfordrende, men jeg tænkte på Victoria, og hendes vanskeligheder. Jeg kom mig hurtigt over åndenøden på cyklen. Hendes lungesygdom derimod er kronisk og hendes fysiske udfoldelsesmuligheder er begrænsede, fortæller Michael.

Victoria har hele sin barndom levet isoleret fra andre pga. sin immundefekt. 

Derfor var det en meget stor oplevelse for hende at se sin far cykle ind i Paris.

Sammen med sine to søskende og mor Ditte kørte Victoria efter Team Rynkeby-holdet, så de kunne hilse farmand velkommen i den franske hovedstad.

 

Sammenholdet betyder alt

Efter at have tilbagelagt over 1300 km i bagende sol var det en glad og meget stolt mand, der blev genforenet med sin familie.

 - Det er noget af det vildeste jeg har prøvet. Især sammenholdet har været helt fantastisk. Vi cykler sammen og taler undervejs. Alle ved fx, at jeg cykler fordi jeg har en datter, Victoria, som er kronisk lungesyg. Vi har jo mottoet: Alle ud - alle hjem. Og det tager vi seriøst. Så selv når det er hårdt undervejs, så gør vi det her sammen. Sammenholdet betyder faktisk alt, fortæller Michael til Lungeforeningen.

- Nu glæder jeg mig til en uges ferie i Holland med min familie, men jeg kommer til at savne mine hold kammerater og sammenholdet. Og selvfølgelig at cykle. Jeg er jo i mit livs form, griner Michael som Lungeforeningen talte med direkte fra Paris.

 

Starter i 0. klasse

Lungeforeningen har talt med Michael en måned efter de kom hjem fra Paris og spurgte, hvordan Victoria - som hidtil har levet meget isoleret -  havde klaret turen, som er hendes første udenlandsrejse.

De var meget lettede, for heldigvis var Victoria ikke blevet syg, hvilket hun ellers meget let bliver.

Faktisk er hun så frisk, at hun er startet i 0.klasse på den samme skole, hvor hendes storesøster Amalie går.

Victoria skal dog kun gå i skole 3,5 time om dagen og kun 4 dage om ugen. 

 

Stor frivillig indsats

I dette års udgave af Team Rynkeby Cykelløbet deltog 1.900 motionsryttere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Island. Deres indsamling doneres ubeskåret til Børnecancerfonden.

Michael og Ditte Hyldal Præstekjær lægger desuden en stor frivillig indsats ved afholdelsen af det årlige Team Rynkeby Skoleløbet, der samler ind til Børnelungefonden. 

 

Læs mere

Team Rynkeby

Børnelungefonden

Støtte til forskning