Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig overtager Lungeforeningens Kystsanatorium i Hjerting | Lungeforeningen
Bemærk: Du kan som bruger af lunge.dk for øjeblikket ikke ændre dine oplysninger på din profil. Dette skyldes, at Lungeforeningen opdaterer hjemmesiden, så den lever op til den nye persondataforordning fra EU .
 
×
×

Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig overtager Lungeforeningens Kystsanatorium i Hjerting

Printer-friendly version

Pressemeddelelse:  

Fra den 1. januar 2019 overtager Sundhedstjenesten såvel selve ejendommen som driften af Hjerting Kystsanatorium. De 9 fastansatte medarbejdere på Kystsanatoriet bliver hermed endnu nærmere tilknyttet Sundhedstjenesten.

I godt 100 år - de sidste 70 år sammen med Dansk Sundhedstjeneste - har Lungeforeningen drevet Hjerting Kystsanatorium. Siden 60’erne har stedet året drevet som en døgninstitution, hvor sydslesvigske børn og unge med særlige behov har kunnet få et pusterum fra dagligdagen.
 
- Vi er meget stolte af at kunne overtage denne unikke ejendom til glæde for de mange børn, som også i de kommende år kan få mulighed for at udvikle sig positivt på et af vore ophold i Hjerting, udtaler formand for Forretningsudvalget i Dansk Sundhedstjeneste Randi Kuhnt.
 
Formand for Lungeforeningens bestyrelse Lone Christiansen supplerer med at anføre, at "I mange år har Lungeforeningen først og fremmest givet børnene et pusterum i hverdagen på Kystsanatoriet, men vi har samtidigt også tilbudt et vigtigt pusterum til familien. Nu overdrager vi ansvaret til Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig, som vi er sikre på vil passe godt på stedets sjæl, værdier og historie."
 
Begge foreninger er utroligt glade for at kunne bevare denne fantastiske ejendom lige ud til Vesterhavet i den ånd, som den blev opført i tilbage i 1915.
 
Spørgsmål og yderligere oplysninger:

Forretningsudvalgsformand Randi Kuhnt, Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig, tlf. +49 173 6432 084 

Forretningsfører Tom Petersen, Dansk Sundhedstjeneste for Sydslesvig, tlf. +49 172 4280 903

Bestyrelsesformand Lone Christiansen, Lungeforeningen, tlf. +45 3152 8220

Administrerende direktør Anne Brandt, Lungeforeningen, tlf. +45 38 74 55 44

Forstander på Hjerting Kystsanatorium Dorte Lismoes, tlf. + 45 75 11 50 03

 

Mere info om Hjerting Kystsanatorium

Kystsanatorium fylder 100 år

Succesfuldt lunge loppemarked