×
×

Der var plads til luft, leg og læring på årets Familiecamp

Sidst opdateret: 
30-10-2020

Med solskin og masser af sjov, afslapning og hygge blev årets Familiecamp afholdt d. 4.-7. august på Stenstruplund Kursuscenter på Fyn.

Familierne blev budt velkommen af 7 engagerede frivillige, som sammen med Lungeforeningens medarbejdere stod klar til at vise vej til værelser. Efter aftensmaden stod de frivillige for fælles introlege – blandt andet navnelege og ”Menneske-Memory” hvor to deltagere skulle finde ”par” med samme lyd blandt de øvrige deltagere.

 

Virtual Reality, førstehjælp og filmaften                                                                  
Onsdag fik campen besøg af børnelæge Morten Schrøder og engagerede kolleger fra Børneliv. Der var både workshops for børn og voksne om hjerte-lunger og førstehjælp med Virtual Reality-briller. Mens børnene og de frivillige holdt filmaften, fik de voksne mulighed for en session ’Spørg Børnelægerne’ med Morten Schrøder og Katrine Bjersdorff, og projektleder Caspar Haarløv fra Lungeforeningen fik gode input fra forældrene til et kommende robot-projekt.

 

Lækre lunger, skarpe hjerner og skovstratego                                                          
Torsdag fik både børn og forældre mulighed for at kigge på og røre ved rigtige  lunger og organer fra et lam. Dette blev dokumenteret af TV2Fyn, som også sendte live fra campen torsdag aften. Se indslaget på Børnelungefondens Facebookside. Ditte Andersen fra Mind Social tilbød en workshop med forældrene, hvor de fik råd og redskaber til hverdagen med et lungesygt barn. Med bolde og koordinationsøvelser satte hun fokus på teamdynamik, de ”gode afleveringer” til hinanden og bevidste valg i forhold til, hvordan vi kan skabe mentalt overskud og bevare en skarp hjerne, når vores mentale ’stole’ er fyldt op.

Alle dage begyndte med morgengymnastik i haven og både børn, voksne og frivillige gav den fuld gas, når der blev konkurreret i et fælles spil skovstratego og rundbold – børnene og de frivillige mod de voksne. Men mellem de forskellige indslag og oplæg var der også plads til gode åndehuller, hvor der var tid til at snakke, lege eller male sit eget krus, tallerken eller slikskål med porcelænstuscher.  

 

Camp på trods af corona                                                                                                                
Dette års camp på Stenstruplund blev et særlig tiltrængt pusterum for familierne, oven på et halvår præget af corona, aflysninger og usikkerhed. Corona var også medvirkende til at campen måtte udskydes fra foråret til først i august. I Lungeforeningen var vi glade for at det, på trods af at de gældende omstændigheder, lykkedes at afholde campen, i en tid hvor mange aktiviteter helt måtte aflyses.

 

En stor tak til frivillige og sponsorer!
Lungeforeningen vil gerne sige en særlig stor tak til alle de frivillige, som med deres engagement og åbenhed var med til at skabe nogle sjove, legende og lærerige dage på Familiecampen. Også tak til Lungeforeningens Netværket Lungebarn for værdifuld sparring om campen.

Tak til Socialstyrelsen, Velliv-fonden, Danske Hospitalsklovne og Børnelungefonden for at have støttet og bidraget til Familiecampen samt til Co-Ro for at have sponsoreret is og saft til de varme dage.

Læs mere om Lungeforeningens Netværk Lungebarn her

Læs artiklen om robotprojektet i Lungenyt 3 her

Læs mere om Børnelungefondens arbejde her

Læs rapporten "Styrkelse af mentalt overskud hos forældre med lungesyge børn i en tid med Covid-19" her