×
×

Efterskoleelever løb 6.146 kilometer for at samle penge ind til Børnelungefonden

Nordfyns Efterskole Børnelungefonden
Sidst opdateret: 
06-10-2021

Vi er blæst bagover! 125 elever fra Nordfyns Efterskole har tilsammen løbet 6.146 kilometer på 12 timer og indsamlet 115.000 kroner til Børnelungefonden!

Hvert år i september afholder de på Nordfyns Efterskole 12-timers velgørenhedsløb for at rejse penge til forskellige velgørenhedsorganisationer.

I år var ingen undtagelse, så traditionen tro gik, slentrede og løb eleverne på Nordfyns Efterskole 12 timer i den gode sags tjeneste onsdag d. 29. september. Denne gang valgte de i samarbejde med Team Rynkeby at støtte Børnelungefonden, som nu kan se frem til at modtage 115.000 kroner.

- Hos Team Rynkeby er vi megastolte over og glade for, at de har leveret den her kæmpe indsats, og at de har valgt at samarbejde med os for at rejse penge til Børnelungefonden og deres arbejde, fortæller Sune Gren, der er skoleløbsansvarlig i Team Rynkeby Fonden, og fortsætter.

- Som optakt til løbet var jeg, to repræsentanter fra Team Rynkeby Odense og to repræsentanter fra Børnelungefonden forbi Nordfyns Efterskole for at fortælle lidt om formålet bag løbet, nu de i samarbejde med os har valgt at donere pengene til Børnelungefonden. Og med det fantastiske beløb, som de har formået at indsamle, er det tydeligt at mærke, at det er noget, de for alvor har taget til sig, og noget som har givet dem en forståelse for det vigtige formål, de løb for, siger Sune Gren.

Beløbet er blevet indsamlet gennem mikrosponsorater, hvor elevernes familie og venner har givet et beløb pr. kilometer.

6.146 kilometers velgørenhedsløb
I løbet af det 12 timer lange velgørenhedsløb skulle eleverne på Nordfyns Efterskole se, hvor mange gange de kunne tilbagelægge den 1,75 kilometer lange rute.

Det resulterede i, at de godt 125 elever løb hele 6.146 km til fordel for Børnelungefonden. De 6.146 km markerer samtidig det højeste samlede antal kilometer, som nogensinde er blevet løbet i forbindelse med 12-timersløbet.

Her løb én dreng alene 80,5 kilometer og én pige 70 kilometer, hvilket vidner om de store præstationer, som blev udrettet under skoleløbet.

- Det er simpelthen nogle enormt flotte præstationer, eleverne har formået at levere under løbet. Med velgørenhedsløbet her og det indsamlede beløb har vi i den grad allerede fået skudt skoleløbet i gang, som ellers først starter i april. Så der skal lyde et stort tak til eleverne, Bente og Pernille fra Team Rynkeby Odense og Børnelungefonden og så ikke mindst underviser på Nordfyns Efterskole Rasmus Hell Juul, som har stået for det hele.

Velgørenhedsløbet blev afsluttet med en fællesrunde, hvor elever, forældre og venner af skolen lyste ruten op med et fakkeltog.

Hvis du kunne tænke dig at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet, som afholdes d. 8. april 2022, så kan du tilmelde dig her.