×
×

Elever løber igen millionbeløb ind til lungesyge børn

Team Rynkeby Skoleløbet, der blev afviklet på 340 danske skoler fredagen før påskeferien, resulterer i en donation på 7,5 millioner kroner til Børnelungefonden.

Arbejdet for alvorligt lungesyge børn får et mærkbart løft som følge af den indsats, som 108.000 elever fra 340 danske skoler gjorde fredagen før påskeferien.

Her deltog de i motions- og velgørenhedsløbet Team Rynkeby Skoleløbet, der blev afviklet til fordel for Børnelungefonden.

Før løbet havde en stor del af eleverne skaffet sponsorer, typisk blandt familie og venner, som gav et bestemt beløb for hver omgang, eleverne løb.

De penge er nu resulteret i en donation på 7,5 millioner kroner til Børnelungefondens arbejde for alvorligt lungesyge børn.

- Jeg håber, at eleverne ser tilbage på deres deltagelse i løbet med oplevelsen af, at det rent faktisk er muligt at slå en bule i universet, når vi står sammen og gør en indsats for at flytte noget. Eleverne har ikke alene formået at sætte fokus på Børnelungefondens vigtige arbejde – de sikrer også en imponerende donation til Børnelungefondens fortsatte, livsvigtige arbejde, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden, der står bag Team Rynkeby Skoleløbet.

 

Der mangler viden

Størstedelen af de indsamlede midler skal Børnelungefonden uddele til forskning i de mest kritiske lungesygdomme, der rammer børn.

Samtidig håber Anne Brandt, næstformand i Børnelungefonden, at Team Rynkeby Skoleløbet også skaber en øget bevidsthed om nogle af de lungesygdomme, der rammer børn, og hvor symptomerne alt for ofte bliver overset og fejlfortolket.

- Det er tydeligt, at der mangler viden om lungesygdomme – både om astma og de mere kritiske lungesygdomme. I disse år står vi foran et langt sejt træk på et område, som i mange år desværre har været underprioriteret i sundhedsvæsenet. Derfor giver Team Rynkeby Skoleløbet også en fantastisk mulighed for at oplyse om lungesygdomme hos børn, siger Anne Brandt, der også er direktør i Lungeforeningen.

- Samtidig gør elevernes indsamling en uvurderlig forskel i forskningen inden for kritiske lungesygdomme hos børn, tilføjer hun.

Der er allerede nu åbnet for tilmeldinger til Team Rynkeby Skoleløbet 2019, som igen afvikles fredagen før påskeferien. Se mere her: www.team-rynkeby.dk/tilmeldskole

 

Mere information

Se film om støtte til forskning i børnelungesygdomme

Læs mere om Team Rynkeby Skoleløbet 2018

Om Børnelungefonden

Om Team Rynkeby Skoleløbet