×
×

En kvart million elever i Norden løber for syge børn

Hele 245.000 skoleelever snører løbeskoene og løber med, når ’Team Rynkeby Skoleløbet’ i år afvikles på ikke mindre end 924 skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Det er en fremgang på 16 procent i forhold til sidste år og det højeste antal deltagere i Team Rynkeby Skoleløbet nogensinde.

I Danmark og Norge afvikles løbet fredagen før påskeferien, mens de svenske og finske skoleelever har 14 dage mere at træne i – her afvikles løbet den første fredag i maj.

- Det er ganske enkelt overvældende, at så mange skoler kan se sig selv i idéen om, at børn skal løbe for børn, der er ramt af alvorlig sygdom. Det giver en helt særlig stolthed blandt eleverne, at de med en relativt begrænset indsats kan være med til at gøre en reel forskel for andre børn, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.


Overset patientgruppe
I alt deltager 94.000 skoleelever fra 305 danske skoler. I Danmark løber eleverne til fordel for Børnelungefondens arbejde for børn med kritiske lungesygdomme.

- Det betyder utrolig meget for de lungesyge børn og deres familier, at så mange børn og skoler i igen i år involverer sig i Team Rynkeby Skoleløbet, siger Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden.

- De lungesyge børn har i mange år været en overset patientgruppe i Danmark, og derfor betyder det utrolig meget for børnene og deres familier, at jævnaldrende i hele landet får en bevidsthed om, at patientgruppen eksisterer. Derudover har løbet altafgørende betydning for forskningen i lungesygdomme, der rammer børn. I forbindelse med sidste års løb blev der samlet så mange penge ind, det har været muligt at igangsætte fem konkrete forskningsprojekter inden for feltet, fortsætter hun.


Alle kan være med
Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater familie, venner og naboer, som gives ubeskåret videre til de organisationer, som Team Rynkeby Fonden samarbejder med i de enkelte lande.

- Filosofien i løbet er, at det ikke handler om, hvor mange penge, den enkelte kan skaffe, men at alle har mulighed for at bidrage. Og når vi har så mange børn med i løbet, skal det enkelte barn ikke gøre en ret stor indsats for, at det rent faktisk gør en mærkbar forskel for de børn, som det handler om, siger Carl Erik Dalbøge.

Alene sidste år løb børn fra Danmark, Sverige, Norge og Finland godt 14 millioner kroner ind til børn med kritisk sygdom i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet – de 7,5 millioner blev samlet ind i Danmark og gik ubeskåret til Børnelungefondens arbejde.

Læs mere om Børnelungefonden

Team Rynkeby Skoleløbet 2019
Danmark: 305 skoler / 94.000 elever
Sverige: 384 skoler / 106.000 elever
Norge: 57 skoler / 12.000 elever
Finland: 178 skoler / 33.000 elever