×
×

Forældre belønner læge

Børnelungefonden og Lungeforeningens Netværk Lungebarn ønsker Lisbeth tillykke

Når man er alt for meget på sygehuset med sit barn, er det uvurderligt at møde en læge, der ser børnene, som de er, og som forstår at tale med dem uanset alder. Sådan en læge er Lisbeth Venø Kruse fra børneafdelingen i Aalborg. Det engagement belønnes nu af en gruppe forældre, der virkelig ved, hvad det drejer sig om.

Lungeforeningens Netværk Lungebarn består af forældre til lungesyge børn. De har valgt at give en særlig opmærksomhed til Lisbeth, fordi, som de selv skriver:

”Lisbeth er en læge, der ser mennesket bag patienten, der taler til mennesket i stedet for patienten. Hun siger tingene ligeud, går grundigt til værks og fortsætter der, hvor andre har givet op. Hun er positiv, men samtidig realistisk. Hun er god til at formidle budskaber, både de gode og de knap så gode.

Lisbeth er lægen, der holder sammen på barnets undersøgelser, også uden for hendes eget speciale. Hun er lægen, selv teenageren glæder sig til at møde.

Hun er også lægen der giver lige det ekstra der skal til. Hende der giver sin middagspause til en akutaftale og stadigvæk virker glad for at se patienten.”

Blomster og diplom blev overrakt af Carina Gade, der er mor til Amalie, som lider af en svær lungesygdom. Her er hvad Amalie Gade og hendes familie siger:

”I foråret 2018 mødte vi for første gang Lisbeth Venø Kruse. Lisbeth kiggede på Amalie, talte med hende, og forstod de frustrationer, der var. Hun valgte at sige tingene ligeud, og høre på hvad der bekymrede os. Efter mange år med flere forskellige læger, dog uden en endelig diagnose, var vi ”endt” hos hende til yderligere undersøgelser.”

Børnelungefonden og Lungeforeningens Netværk Lungebarn ønsker Lisbeth tillykke og sender en taknemmelig tanke til alle, der gør noget særligt for syge børn og unge. Med ønsket om en glædelig jul!

Lungeforeningens Netværk Lungebarn og Børnelungefonden