Har dit barn brug for en robot til at komme i skole? | Lungeforeningen
×
×

Har dit barn brug for en robot til at komme i skole?

Printer-friendly version
Sidst opdateret: 
23-04-2020

Har dit barn brug for en robot til at komme i skole?

Det er en kæmpe glæde, at Lungeforeningen nu kan tilbyde gratis skole-hjem-robotter. Den lille robot kan komme i skole, når dit barn ikke kan. Det kan enten være hver dag - eller bare engang imellem. Målet er, at det skal blive nemmere og sjovere at følge med i skolen hjemmefra.

Tilbuddet er muligt, fordi Lungeforeningen har fået midler fra Nordea-fonden og Danske Handicaporganisationer. Lige nu tester vi, hvilke typer løsninger, der er de bedste.

Vil I være med?
Konktakt projektleder Caspar Haarløv på ch@lunge.dk eller tlf 26 82 92 62.


 

Problematikken er ikke ny. Den er bare blevet værre

Sidste år kunne Børnelungefonden give lungesyge Anton en robot ved hjælp af en donation fra Telia. I år har vi doneret en tilsvarende robot til Aarhus Universitetshospital og til Odense Universitetshospital. Nu er der heldigvis mange flere på vej!

Alt for mange lungesyge børn og unge skal - ligesom andre udsatte børn og unge - blive hjemme, når deres kammerater starter i skole. Det presser familierne. Og det går ud over både børnene selv og deres søskende. Risikoen for at komme bagud både fagligt og socialt er alarmerende. 

Heldigvis findes der teknologiske løsninger, der kan hjælpe med at bryde isolationen. I Lungeforeningen og Børnelungefonden har i lang tid arbejdet for at skaffe midler til robotter - og andre typer løsninger - der kan hjælpe isolerede børn i at holde kontakten med klassen og kammeraterne. Lungeforeningen og Børnelungefonden samarbejder med både hospitalernes børneafdelinger og andre organisationer med samme formål for at komme igennem til medier, politikkere og private donorer for at sikre, at ingen børn bliver efterladt alene derhjemme.

 

Se mere

Læs pressemeddelelse:  Lungeforeningen uddeler skole-hjem-robotter

Se hvordan det gik, da Anton på 11 fik en robot af Børnelungfonden og Telia og for første gang kunne komme til fodbold i Parken: 
Lungesyge Anton som superligaens første robotmaskot

Læs Aarhus Stiftidende om Magnus, der som en af de første har fået en robot via Lungeforeningen (kræver abonnement)

Læs Lungeforeninges medlemsblad Lungenyt, nr 3, 2020, side 26: "Ny teknologi hjælper børn og unge til at bryde isolation og være mindre utrygge"

 

Kontakt

Projektleder Caspar Haarløv, ch@lunge.dk / 26 82 92 62