×
×

Hjemmeskoleløb sikrer 620.000 kr. til børn med alvorlige lungesygdomme

Sidst opdateret: 
03-07-2020

Coronaudbruddet satte en stopper for det årlige Team Rynkeby Skoleløbet, men ikke for Team Rynkeby Fondens arbejde for Børnelungefonden.

90.000 skoleelever fra 295 skoler var egentlig klar til at snøre løbeskoene til fordel for Børnelungefonden, da det årlige Team Rynkeby Skoleløbet efter planen skulle have været afviklet fredagen før påskeferien.

Men så ramte coronaen, og skolerne blev lukket ned.

Team Rynkeby Skoleløbet blev først udsat, men senere blev løbet aflyst og flyttet hjem til eleverne selv, hvor det blev afviklet som ’Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet’.

Et par tusinde personer tilmeldte sig det nye løb, og det resulterer nu i en donation til Børnelungefonden på 619.059 kr.

Resultatet glæder Sune Gren, skoleløbsansvarlig hos Team Rynkeby Fonden.

- Vi har haft svære arbejdsbetingelser i år. Men jeg er glad for, at vi på trods af aflysningen af Team Rynkeby Skoleløbet alligevel fik skabt en event, der inden for de givne rammer kunne sikre en flot donation til Børnelungefonden, siger han.

Direktør imponeret
Direktør i Børnelungefonden Anne Brandt glæder sig over forløbet.

- Vi er både glade og imponerede over, at Team Rynkeby kunne opfinde og realisere et så flot virtuelt hjemmeskoleløb på så kort tid. Det har været fantastisk at opleve så meget opbakning, kampgejst og optimisme. Jeg ved også, at det gør et stort indtryk på de mange lungesyge børn og unge og deres familier i en ualmindelig hård tid, siger direktøren.

Anne Brandt indrømmer, at udsigten til at miste midlerne fra Team Rynkeby Skoleløbet, ramte den lille organisation hårdt:

- Coronakrisen har været meget barsk for lungesyge børn og unge og deres familier. Det er den stadig. Det ville jo næsten ikke være til at bære, hvis vi netop i år måtte lukke for vores støtte og rådgivning. Det kommer vi heldigvis ikke til. Indtægten bliver ganske vist en anden i år. Der er meget vi ikke kan gennemføre. Men vi overlever og vi er optimister. Vi glæder os allerede til skoleløbet næste år, hvor vi kan skaffe penge til igen at sætte livsvigtige forskningsprojekter i gang, siger Anne Brandt.

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles igen som normalt den 26. marts 2021. Du kan allerede nu tilmelde din skole på Team Rynkebys website: www.team-rynkeby.dk/TilmeldSkole.

Udover pengene fra Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet kommer der også en donation til Børnelungefonden fra Team Rynkebys My Collection, hvor alle bidrag deles mellem Børnelungefonden og Børnecancerfonden. Du kan også stadig støtte Børnelungefonden via MobilePay: 277 921.

 

Tusind tak fra Børnelungefonden til Team Rynkeby!

Der skal lyde et tusind tak fra Børnelungefonden til Team Rynkeby for en ihærdig og flot feberredning! Desværre medfører det samlede resutat, at det ikke bliver muligt at gennemføre en forskningsuddeling i år. Indtægten fra Hjemmeskoleløbet blev dog alligevel stor nok til at Børnelungefonden fortsat kan støtte rådgivning og aktiviteter til fordel for lungesyge børn og deres familier. Således gennemføres FamilieCamp til efteråret og der er sat ekstra bemanding på rådgivningen. Det har særlig stor betydning i år, hvor coronakrisen har skabt - og fortsat skaber - stor usikkerhed og svære livsbetingelser for familier med lungesyge børn.

Tusind tak til alle jer, der gjorde dette muligt under så svære betingelser!