×
×

Information til forældre vedr. COVID-19

Sidst opdateret: 
12-03-2020

Børnelungefonden og Lungeforeningen er i direkte kontakt med Sundhedsstyrelsen og relevante afdelinger på hospitaler landet over angående COVID-19 (ny coronavirus). Vi er særligt opmærksomme på forhold, der angår kronisk lungesyge børn og unge.

 

Er der særlige forhold for børn med kroniske lungesygdomme?

Ja. Børn, der lider af kronisk sygdom er i følge Sundhedsstyrelsen blandt de grupper, der er "i særlig risiko for smitte, og for at blive alvorligt syg med COVID-19"

Det skal dog forstås med forbehold. Sundhedsstyrelsen skriver nemlig:

"Det ser ud til, at børn oftest påvirkes mindre og har mildere sygdom, hvis de smittes med den ny coronavirus. Der er på nuværende tidspunkt ... ikke rapporteret om, at børn med kroniske sygdomme får mere alvorlig sygdom. Ud fra et forsigtighedsprincip anbefaler vi dog, at børn der lider af moderat eller svært kronisk sygdom, også betragtes som værende i særlig risiko."

 

Hvad skal du gøre, hvis dit barn er kronisk syg?

  • Bliv hjemme i den udstrækning det er muligt
  • Undgå steder med mange mennesker, som er tæt på hinanden. Vi fraråder fx at du bruger offentlige transportmidler særligt i myldretiden.
  • Sørg for ekstra god håndhygiejne. Vask dine hænder grundigt, hvis du fx har rørt ved håndtag, og når du kommer hjem. Overvej at anvende handsker, når du går ud.
  • Undgå at røre næse, mund og øjne, hvis du ikke har rene hænder, da virus typisk smitter fra hænderne og til slimhinderne i næse, mund og øjne.
  • Hold afstand til andre mennesker, især hvis de ser ud til at være syge. Dråber fra hoste og nys spreder sig i luften i 1-2 meters afstand, hvorfra de kan smitte andre via mund, næse og øjne. De bliver dog  ikke hængende i luften og falder til jorden.
  • Mindsk fysisk kontakt (håndtryk, kram og kys) og sociale aktiviteter fx fitnesscentre, klubber, større familiearrangementer og pasning af børnebørn.
  • Kontakt den læge, der behandler dig, hvis du er i tvivl om du tilhører en sårbar gruppe.

Kilde: sst.dk

 

Hvor finder jeg viden? 

Myndighedernes samlede side for oplysninger om ny coronavirus: coronasmitte.dk 

Problemer med siden? Se eventuelt de nyeste oplysninger og gældende anbefalinger om corona-virus på Sundhedstyrelsens hjemmeside.

Læs også Lungeforeningens informationsside om COVID-19: Hvad skal du være opmærksom på som lungesyg?

Bliv medlem af Lungeforeningen og få adgang til gratis rådgivning og støtte: Ring eller skriv til 60 37 73 13 eller info@lunge.dk. Læs mere om de to typer medlemsskab her