”Jeg håber, de børn vil blive ved med at løbe” | Lungeforeningen
×
×

”Jeg håber, de børn vil blive ved med at løbe”

Printer-friendly version

Flere end 100.000 børn i Danmark lider af en lungesygdom.

Se filmen om støtte til forskning i børnelungesygdomme nederst på siden!

I mange år har der ikke været midler nok til at forske i børnelungesygdomme og til at hjælpe lungesyge børn og deres familier.

Derfor var glæden også stor, da Børnelungefonden for første gang i 2017 kunne give et stort millionbeløb til forskning i kritiske lungesygdomme hos børn.

Uddelingen på seks millioner kroner til forskning stammer fra den donation på i alt 10,4 millioner kroner, som 115.000 skoleelever løb ind til Børnelungefonden i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet i 2017.

 

Ny film: Forskningsmidler der gør en markant forskel

- På mange niveauer er vi begejstrede og optimistiske over, at vi sætter gang i forskningen, siger næstformand for Børnelungefonden og direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt i en ny film.

Målet med uddelingen er at understøtte ny forskning til bedre diagnostik, behandling og forebyggelse af kritiske lungesygdomme hos børn. Donationen fra Team Rynkeby Skoleløbet sætter også gang i en vigtig oplysningsopgave og hjælp til lungesyge børn og deres forældre.

Det er selvfølgelig ikke kun hos Børnelungefonden, at stemningen er høj. Modtagerne af forskningsbevillingerne er også dybt taknemmelige, hvilket de ikke lægger skjul på i filmen.

- Helt konkret betyder det jo, at vi har mulighed for at ansætte nogle forskere til at gå direkte ind i de konkrete projekter, siger Kim G. Nielsen, som er overlæge og leder af Dansk Børnelungecenter på Rigshospitalet.

Også på Dansk BørneAstma Center ser professor og forskningsleder Hans Bisgaard noget symbolsk smukt i, at det er børn, der løber pengene ind til at forskerne kan hjælpe lungesyge børn.

- Jeg håber, de børn vil blive ved med at løbe, fordi vi er helt afhængige af dem, siger han i filmen.

I 2018 sætter over 341 skoler igen motion og velgørenhed på skoleskemaet ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet. Tidligere har indsamlingen fra skoleløbet gjort en stor forskel for børnecancerområde men nu går indsamlingen altså til Børnelungefonden.

- Vi håber og tror på, at de mange penge, vi samler ind også dér kan gøre en markant forskel, fortæller Carl Erik Dalbøge, som er direktør for Team Rynkeby Fonden.

Hvis du har lyst til at give et bidrag til Team Rynkeby Skoleløbet, så kan du indbetale et beløb via MobilePay: 67665

Du kan også finde en komplet liste med alle de deltagende skolers MobilePay-numre her

 

Se Børnelungefondens film om forskning

Læn dig tilbage og nyd forskernes, børnenes og alle andres taknemmelighed over de nye midler til et længe overset område inden for lungeforskning.