×
×

John Carlsen cykler Danmark rundt for at samle penge ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden

Sidst opdateret: 
06-10-2021

Lige nu cykler en mand alene gennem blæst og regn for Børnelungefonden og Børnecancerfonden. John Carlsen skulle have cyklet tværs over USA, men kunne ikke komme af sted på grund af de amerikanske corona-restriktioner. I stedet tager John Carlsen fra Team Rynkeby Vestegnen nu gennem Danmark på 15 etaper.

Du kan støtte John Carlsens indsamling via MyCollection her

Før coronapandemien gjorde sin indtræden, fik John Carlsen den idé, at han ville cykle tværs over USA for at samle penge ind til Team Rynkebys arbejde for børn med kritisk sygdom.

Turstarten var planlagt til april 2020, men på grund af pandemiens indtog og forsatte udvikling, blev John Carlsens velgørenhedscykeltur af flere omgange rykket for til sidst at blive aflyst.

Nu tager John Carlsen i stedet turen rundt i det danske land, hvor han skal gennemføre 15 etaper for at rejse penge til alvorligt syge børn. Pengene bliver samlet ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden via Team Rynkeby Vestegnen, som han har været en del af i mange år og i øvrigt stadig cykler for den dag i dag.

- Jeg har været glad for at være en del af Team Rynkeby siden 2016, fordi jeg som en del af velgørenhedscykelholdet har kunnet gøre en forskel for børn med kritiske sygdomme. I år var planen, at jeg skulle cykle tværs over USA for at samle penge ind til kræftramte børn, fordi jeg har familie i USA, som desværre har kræft tæt inde på livet. Det satte coronapandemien desværre en stopper for, men for at det ikke skal gå ud over de syge børn, har jeg derfor besluttet mig for at gennemføre en plan B, som nu bliver en tur rundt i Danmark, siger John Carlsen og fortsætter.

- Det hele ville ikke være muligt, hvis det ikke var for de mange sponsorerer, som har valgt at støtte op om mit projekt og været med hele vejen. På trods af at planerne blev ændret, og turen til USA i stedet er blevet til en cykeltur rundt i Danmark, har mine sponsorer valgt forsat at bakke mig og mit projekt op. Det er enormt prisværdigt, at ingen af sponsorerne vil have deres penge tilbage, og det er jeg meget taknemmelig for.

15 etaper på tværs af Danmark
Allerede nu er John Carlsen at finde på de danske landeveje, hvor han skal gennemføre de i alt 15 etaper på mellem 70-160 kilometer.

Velgørenhedsturen både starter og slutter i Værløse, hvor han bor, men han vil i løbet af de 15 dage på sadlen lægge vejen forbi Faxelade Plads, Maribo, Sønderborg, Esbjerg, Holstebro, Hanstholm, Hirtshals, Frederikshavn, Randers, Aarhus, Kolding, Odense, Kalundborg og Dronningmølle.

- Jeg forventer at få en kanon tur, og jeg håber, at folk har lyst til at bakke op om projektet. Indtil videre har jeg heldigvis fået masser af moralsk opbakning, hvilket bekræfter mig i, at det er det rigtige, jeg gør. Derfor håber jeg selvfølgelig også, at folk vil støtte økonomisk op om projektet, så vi kan få rejst en masse penge til et fantastisk godt formål og dermed også starte det nye Rynkeby-år ud på bedste vis, fortæller John Carlsen.

John Carlsen vil hver dag føre dagbog over dagens etape med bl.a. kørte kilometer og højdemeter på sin private Facebook, som vi selvføgelig deler på Børnelungefondens side.

Du kan støtte John Carlsens indsamling via MyCollection her.