×
×

Lakserytteren løber med til Team Rynkeby Skoleløb 2023

Sidst opdateret: 
10-03-2023

Den danske youtuber Rasmus Kolbe alias “Lakserytteren” løber med, når 374 skoler og børnehaver d. 31. marts 2023 løber Team Rynkeby Skoleløb og Børneløb og samler penge ind til fordel for Børnelungefonden.

Lakserytteren er blandt andet kendt for sine farverige og sjove videoer på YouTube om tegning og kreativitet. I 2022 trådte han ind i Børnelungefondens bestyrelse, og i år deltager han selv i løbet og er med til at engagere de mere end 94.000 børn, som i år snører løbeskoene og løber runder eller kilometer for at samle penge ind til, at børn med alvorlige lungesygdomme kan få et bedre liv. 

Verden og børnene har brug for Børnelungefonden, men fordi lungesygdomme er usynlige, så risikerer Børnelungefonden også at leve i det skjulte. Det har jeg lyst til at gøre mit for ikke sker. Jeg er netop god til at tale med, til og for børn, og som del af bestyrelsen vil jeg arbejde for at få deres budskab ud, og dermed trække nye ressourcer til den vigtige sag, fortæller Rasmus Kolbe. 

Lakserytterens deltagelse i Skoleløbet er med til at sætte fokus på børnelungerne, hvilket der i den grad er brug for. Over 100.000 danske børn lider af en lungesygdom – det svarer til, at der i gennemsnit sidder to i hver klasse med en eller anden form for lungelidelse.

Team Rynkeby Skoleløb er ikke kun med til at samle penge ind – men sætter også fokus på, hvor vigtigt det er at passe på sine lunger.  

Lakserytteren har bl.a. lavet en video, som skolerne kan bruge op til Skoleløbet. Formålet er at gøre eleverne opmærksomme på, hvorfor Team Rynkeby Skoleløbet er så vigtig, og ikke mindst hvilken stor forskel de gør ved at være med. Desuden kan eleverne vinde en tegneworkshop for klassen, og 10 heldige børn kan vinde én af Lakserytterens tegnebøger.  

Skal dit barn eller barnebarn løbe med? Se hvem der deltager i Team Rynkeby Skoleløbet og Børneløbet her

 

Om Rasmus Kolbe 
Rasmus Kolbe, Lakserytteren, er professionel youtuber, en af Danmarks største influencere, forfatter af flere børnebøger og kreativ direktør i marketingbureauet WeAreCube. Læs mere om Lakserytteren her