×
×

Lungeforeningen er klar til årets FamilieCamp

D. 1. august er en dag, som både børn og voksne i Lungeforeningens netværk Lungebarn har set frem til længe. Det samme gælder de ansatte i Lungeforeningen. På denne dag samles lungesyge børn og deres familier til en fire dags leg, hyggeligt samvær og uforglemmelige sommeroplevelser på Stenstruplund i Stenstrup på Fyn.

I år er deltagerne på familiekurset inviteret på besøg hos Rynkeby Foods A/S i Ringe, som i samarbejde med Børnelungefonden via Team Rynkeby Skoleløbet samler penge ind til bl.a. forskning i kritiske lungesygdomme hos børn.

- Jeg glæder mig over, at vi er inviteret om bag kulissen på juice-fabrikken og får en rundvisning i produktionen. Det er en stor glæde, at vi i Lungeforeningen sammen med en gruppe passionerede frivillige kan skabe rammerne for, at lungesyge børn og deres familier kan få fælles oplevelser med ligesindede, siger projektleder for FamilieCampen, Mathilde Holm Hvidt, som også er aktiv med Team Rynkeby Skoleløbet for Børnelungefonden.

Kursusprogrammet er tæt pakket med hverdagsnære workshops for forældrene, mens børnene blandt andet får besøg af to legematroser, som efter sigende har sejlet over Atlanten mindst én gang og en lang række andre aktiviteter. Foredragsholder og psykoterapeut Lea Lykkegaard holder blandt andet oplæg for forældrene om relationerne i familien under overskriften ”Familien omkring det kronisk syge barn”.

For mange familier er Lungeforeningens FamilieCamp den eneste mulighed, som familierne har for at komme på ferie sammen. Risikoen for infektioner og smitte gør ofte, at familierne deler sig op, når skoleferien melder sig. På FamilieCampen får forældrene en særlig mulighed for at udveksle erfaringer og tale med hinanden om livet, hverdagen, og stort og småt, som forældre til børn med kritiske lungesygdomme.

Samme vigtige relationer opstår mellem børn, søskende og de særdeles stærke frivillige kræfter, som også er tilknyttet FamilieCampen. Flere af Lungeforeningens frivillige har selv haft kritisk lungesygdom inde på livet, og de giver derved på flere niveauer et helt unikt bidrag til Lungeforeningens FamilieCamp.

Nedtællingen er begyndt!

Læs om to af vores frivillige, Nanna og Laura, og deres personlige historier om at være lungesyg her og her.