×
×

Millioner til syge børnelunger

For andet år i træk uddeler Børnelungefonden mere end 5 millioner kr. til forskning i lungesygdomme hos børn. I alt modtager de udvalgte forskningsprojekter ca. 5,3 millioner kroner. Pengene er indsamlet af 108.000 danske skolebørn, der til Team Rynkeby Skoleløbene 2018 løb for børn med kritiske lungesygdomme.  


Mere end 1.000 børn lider af alvorlige sygdomme i lungerne, og over 100.000 børn og unge lider af astma. 
Det er andet år i træk, at Børnelungefonden kan uddele forskningsmidler til forskning i børnelungesygdomme. Et område som får alt for lidt fokus både i sundhedsvæsnet og i forskningsverdenen. 

- Det er fantastisk at kunne give børnelungeområdet sådan en energiindsprøjtning. Med støtte i millionklassen til nogle af landets allerdygtigste forskere på børnelungeområdet, sikrer vi bedre og ny viden om, hvordan lungesygdomme hos børn opdages, behandles og forebygges. Det er forskning, der er livsvigtig for vores små lungepatienter, så de får den bedst mulige behandling. Og dermed de bedste vilkår for et godt liv i både barne- og voksenårene, siger Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden og Lungeforeningen.  

Også hos direktør i Team Rynkeby Fonden Carl Erik Dalbøge er der stor glæde og stolthed over at kunne uddele de indsamlede midler til livsvigtig forskning.  

- I Team Rynkeby håber og tror vi på, at de mange penge som Team Rynkeby rytterne sammen med tusindvis af danske skolebørn samler ind via Skoleløbene gør en markant forskel for gruppen af kritisk lungesyge børn. Jeg oplever en enorm stolthed både blandt vores Team Rynkeby ryttere og blandt de mange tusinde skolebørn, der løber penge ind til deres lungesyge jævnaldrende, siger Direktør i Team Rynkeby Fonden Carl Erik Dalbøge. 


Lungesygdomme rammer hårdt
En lungesygdom rammer ikke kun børnene hårdt. Det er også en alvorlig kamp for resten af familien. Mange af de børn, der er hårdest ramt, bliver aldrig raske. De lever døgnet rundt med, at de ikke har luft nok. Derfor er helt dagligdags ting som børnehave, skole, en bustur eller bare en tur ned og købe ind ofte ikke muligt.  Børnene er i konstant i fare for at få infektioner, og selv en mindre forkølelse kan have meget alvorlige konsekvenser. 

- Børn med lungesygdom har meget forringet livskvalitet, og det har stor indflydelse på både deres og deres familiers hverdag. Samarbejdet mellem Børnelungefonden og Team Rynkeby tilfører forskning i børnelungesygdomme midler i en hidtil uset størrelsesorden. Børnelungeområdet har længe været stærkt underprioriteret, så støtten er både meget glædelig og meget kærkommen, og gør en stor forskel i arbejdet med at sikre de syge børn den mest optimale behandling, fortæller Klaus Bønnelykke, der er formand for børnelungelægernes faglige selskab DSPAP. 
 

Team Rynkeby Skoleløbene
Den 12. april løber tusindvis af skolebørn over hele landet igen for børn med kritiske lungesygdomme, når Team Rynkeby Skoleløbet 2019 bliver skudt i gang. Deadline for tilmelding af skoler er den 25. februar. Overskuddet fra Team Rynkeby Skoleløbene 2019 går ubeskåret til Børnelungefonden.  

Se hvem Børnelungefonden støttede i 2018