×
×

Nedtælling til årets FamilieCamp

Sidst opdateret: 
07-07-2020

Læge Morten Schrøder (til venstre) er én af de oplægsholdere, som deltagerne på årets FamilieCamp kan glæde sig til at møde. Sammen med lægelig projektchef for Børneriget på Rigshospitalet Thomas Frandsen medvirker han i Lungeforeningens medlemsblad Lungenyt i september. Foto: Lars Laursen. 

Om under en måned løber Lungeforeningens årlige FamilieCamp af stablen. I weekenden 4.-7. august vil en række familier med lungesyge børn være samlet på Fyn til et tiltrængt pusterum med spændende aktiviteter og oplægsholdere, som vi allerede nu kan løfte sløret for. På grund af COVID-19 valgte Lungeforeningen at udskyde campen, som oprindeligt skulle have været afholdt i maj måned, til august. Inden da var vi i tæt dialog med flere familier, som bekræftede os i, at der er stor opbakning til at gennemføre årets camp, som er udsolgt. 

Lungeforeningen afholder hvert år campen for at give familier med lungesyge børn mulighed for at: 

  • møde andre familier i samme situation
  • danne nye relationer 
  • få ny inspiration
  • få et skud ny energi til hverdagen
  • få ny viden om, hvad der rører sig på børnelungeområdet


Workshops om lunger og Virtual Reality v/ Børneliv
Børneliv er unge, frivillige børnelæger med mange forskellige kompetencer, der arbejder for at fremme det sunde og trygge børneliv gennem nærværende formidling i øjenhøjde. Lægerne fra Børneliv vil med deres legende tilgang tage børn og voksne gennem sjove og interaktive workshops om hjerte og lunger, og forældrene vil lære om førstehjælp gennem Virtual-Reality førstehjælps-film. Derudover vil læge og formand Morten Schrøder afholde en session for forældrene, hvor de kan stille spørgsmål – ’Spørg Børnelægen’. I workshoppen vil vi også arbejde med, hvordan digitale hjælpemidler som robotter kan støtte og være en stærk ”ledsager”, når man er for syg til at komme i skole. 

Læs mere om Børneliv her


Workshop om skarpe hjerner og mentalt overskud hos far og mor v/ Ditte Andersen, Mind Social
På Familiecampen vil man kunne møde Ditte Andersen, som er stifter af virksomheden Mind Social og arkitekten bag Funktionel Hjernetræning. Derudover er Ditte også en herlig sportskvinde, der på legende vis sætter fokus på, hvordan vi under pres beholder vores mentale overskud og skarpe hjerne. 


Og et særligt, dejligt besøg…
Som noget helt ekstraordinært vil Familiecampen også få et dejligt besøg af klovnen Trudi, som vil krydre det faglige program. Lungeforeningen er meget glade for Danske Hospitalsklovnes arbejde i hverdagen, og vi er sikre på, at campen med Trudis besøg giver spændende forstyrrelser og ideer til nytænkning. 

Læs mere om danske hospitalsklovne her

Se hele programmet og læse mere om FamilieCampen her. 

Tak til Børnelungefonden, Nordea-fonden, Handicappuljen og Velliv, som støtter Lungeforeningens FamilieCamp.    

En særlig tak til alle vores skønne frivillige på Familiecampen.