×
×

Ny professor med særligt fokus på børneastma

Klaus Bønnelykke, overlæge, ph.d. og speciallæge i pædiatri, tiltrådte 1. februar 2019 som professor i pædiatri med særligt fokus på børneastma ved Københavns Universitet og Dansk BørneAstma Center, Børne- og Ungeafdelingen, Herlev og Gentofte Hospital. 

Klaus Bønnelykke fokuserer i sin forskning særligt på at forstå årsager til astma, eksem og allergi med vægt på genetik. Det har blandt andet resulteret i vigtige opdagelser af risiko-gener. Resultaterne har været beskrevet i nogle af de højest rangerede internationale tidsskrifter, og Klaus Bønnelykke har modtaget flere internationale forskningspriser for sine opdagelser. Klaus Bønnelykke sidder også i Forskningsudvalget i Børnelungefonden, som hvert år støtter forskning i lungesygdomme hos børn.


Mere end 5 millioner kr. til forskning i lungesygdomme hos børn
Børnelungefonden har siden 2018 støttet forskning i lungesygdomme hos børn. I 2018 blev der uddelt 5,3 millioner kroner. Pengene er indsamlet af 108.000 danske skolebørn, der til Team Rynkeby Skoleløbene 2018 løb for børn med kritiske lungesygdomme.  

 

-  Med støtte i millionklassen til nogle af landets allerdygtigste forskere på børnelungeområdet, sikrer vi bedre og ny viden om, hvordan lungesygdomme hos børn opdages, behandles og forebygges. Og det er der i den grad brug for. Det er et langt sejt træk, men der er ingen tvivl om, at forskning og fokusering er livsvigtig for vores små lungepatienter, så de får den bedst mulige behandling. Og dermed de bedste vilkår for et godt liv i både barne- og voksenårene siger Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden og Lungeforeningen. 


Læs mere om Gåden bag børneastma

Læs mere om Tarmbakterier har betydning for udvikling af astma