×
×

Pernille bidrager med højt humør og engagement til lungebørn

Sidst opdateret: 
21-02-2022

Pernille havde et mentalt overskud, hun ønskede at give videre til familier, der havde brug for det. Da hun hørte om Børnelungefonden, var hun ikke i tvivl om, hvad hendes kræfter skulle gå til.

Som barn oplevede Pernille Egholm, hvordan det var at leve med sygdom i familien. Hendes søster blev ramt af en dødelig virus, som angreb hendes nyrer, og familien gennemgik et langt og hårdt forløb, inden søsterens krop til sidst gav op.

Her oplevede Pernille, hvordan de små ting gjorde en forskel. Så da hun blev voksen og havde skabt sig sin egen familie med mand og to børn, besluttede hun, at hun ville give noget af sit overskud til familier, der havde brug for det.

I 2017 cyklede hun til Paris med Team Rynkeby, og her blev hun opmærksom på Børnelungefonden og Team Rynkeby Skoleløbet. Siden har hun hjulpet med at koordinere løbet og åbnet døre rundt til skolerne og er i dag Team Manager på Team Rynkeby Odense.

– Det er vigtigt, at børn respekter hinandens forskelligheder. Med Team Rynkeby Skoleløbet kan vi skabe opmærksomhed omkring, at selvom du selv er sund og rask, så er der børn med andre forudsætninger, som har det svært. Du kan ikke se på et barn, at han eller hun har svært ved at trække vejret, så det handler om at vise respekt og forståelse for hinanden, fortæller Pernille.

Hver en krone gør en forskel

Pernille deltager altid i skoleløbet med enorm energi. For hende er det en succes, når lungesyge børn deltager i løbet sammen med deres klassekammerater. Også selvom de har brug for at holde en voksens hånd og gå i deres eget tempo.

Derfor har hun også været ked af, at coronapandemien måtte sætte skoleløbet på pause.

– De lungesyge børn er nogle af de mest sårbare over for corona. Det betyder også, at de har måtte blive isoleret med deres familier i lange perioder. Heldigvis har Lungeforeningen sørget for, at familierne kunne få robotter, der gav mulighed for, at børnene kunne følge med i undervisningen hjemmefra og kunne tale med deres klassekammerater gennem skærmen, siger Pernille.

Og corona eller ej, så fortsætter hun kampen for børn med en lungesygdom.

– Jeg håber hele tiden på at samle endnu flere penge ind til at hjælpe lungesyge børn og deres familier. Hver en krone gør en forskel.