×
×

RS i tidligt udbrud hos de helt små

Sidst opdateret: 
07-09-2021

RS-virus sæsonen er kommet ca. 6 mdr. forskudt i forhold til tidligere

Sundhedsvæsenet melder om mange tilfælde af RS-virus (respiratorisk syncytialvirus) blandt småbørn i øjeblikket. Forældre til lungesyge børn skal dog ikke i ekstra alarmberedskab. Det siger overlæge Susanne Halken, overlæge for allergi, astma og børnelungesygdomme og professor i pædiatrisk allergologi ved Hans Christian Andersen Børne og Ungehospital, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

RS rammer især de små børn med små luftveje. Det er en sygdom, vi kender særdeles godt. Det nye er, at vi plejer at have den i vinterhalvåret, og at det er en mærkelig årstid, at den er er der nu; men det samme er også set i andre dele af verden f.eks. Australien. Forældre til lungesyge børn skal derfor være opmærksomme på det samme, som de plejer. Det eneste man kan sige er, at hvis man vil passe på sig selv, så skal man tage de samme forholdsreger i forhold til infektioner nu, som man normalt plejer i vinterhalvåret.

Ikke nok med sprit

Og her er det ikke nok med sprit, fortsætter Susanne Halken. Sprit er god med corona, men mod RS skal der altså bruges vand og sæbe.

 

Mere viden

Er du bekymret for dit spædbarn, så er der gode råd at hente flere steder:

Kontakt Lungeforeningens rådgivning

Få lægernes gode råd til at undgå infektioner

TV2.dk: Spædbørn indlagt over hele landet

Nordjyske.dk: Fem ting forældre skal vide om den udbredte virus

Statens Serum Institut: Helt ekstraordinært mange får RS-virus lige nu