×
×

Skolebørn løb 10 millioner ind til lungesyge børn

115.000 skoleelever løb 10,4 millioner kroner ind til Børnelungefonden, da Team Rynkeby Skoleløbet blev afviklet på 328 danske skoler fredagen før påskeferien.

Det er fuldstændig overvældende. Vi kan næsten ikke beskrive, hvor taknemmelige vi er for den indsats, som elever og skoler har lagt i dette projekt. Vi har oplevet så meget velvilje og så meget forståelse for vores sag – eleverne har været utrolig opsatte på at løbe for de lungesyge børn.

Søren Houman, bestyrelsesformand i Børnelungefonden

Der blev løbet hundredtusindvis af kilometer til fordel for lungesyge børn, da 115.000 danske skoleelever deltog i Team Rynkeby Skoleløbet fredagen før påskeferien.

Løbet, der arrangeres af Team Rynkeby Fonden, bygger på idéen om, at eleverne skal gøre noget godt for sig selv, mens de gør noget godt for andre – og nu har Team Rynkeby Fonden så opgjort den økonomiske del af elevernes anstrengelser.

I Danmark har eleverne indsamlet hele 10,4 millioner kroner, der doneres ubeskåret til Børnelungefonden – den største donation, som Børnelungefonden nogensinde har modtaget.

Donationen betyder, at Børnelungefonden nu kan sætte gang i livsnødvendig forskning, da 70 procent af midlerne går til forskning i lungesygdomme hos børn.

- Det er fuldstændig overvældende. Vi kan næsten ikke beskrive, hvor taknemmelige vi er for den indsats, som elever og skoler har lagt i dette projekt. Vi har oplevet så meget velvilje og så meget forståelse for vores sag – eleverne har været utrolig opsatte på at løbe for de lungesyge børn, siger Søren Houman, bestyrelsesformand i Børnelungefonden.

- Det betyder uendelig meget for de børn og de forældre, som vi arbejder for, at de i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet for alvor har oplevet, at der virkelig er blevet lyttet til dem. Det er helt igennem rørende, fortsætter han.

 

Mange bække små
Ud over de danske skoleelever deltog også 48.000 elever fra Sverige, Norge og Finland i Team Rynkeby Skoleløbet. Her samlede eleverne 3,725 millioner kroner ind til børn med kræft, hvilket bringer den samlede donation fra Team Rynkeby Skoleløbet 2017 op på 14,125 millioner kroner.

Pengene har eleverne indsamlet via såkaldte mikrosponsorater, som de har indgået med familie og venner og lokale forretningsdrivende. Sponsorerne har alle givet et beløb per omgang den enkelte elev løb i forbindelse med løbet.

- Vi arrangerer løbet ud fra devisen om, at mange bække små gør en stor å. Det handler ikke om, hvor mange penge den enkelte elev eller skole kan samle ind – det handler om, at når vi er så mange elever samlet på tværs af skoler og lande, så kan vi sammen gøre en stor forskel, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Det er tredje gang, at Team Rynkeby Skoleløbet afvikles. Sidste år deltog 107.000 skoleelever fra Danmark og Sverige.

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles næste gang den 23. marts 2018 - i Danmark igen til fordel for Børnelungefonden. Det er gratis for alle skoler at tilmelde sig, og man skal være tilmeldt senest den 9. februar 2018.

Læs også nyheden på Team Rynkebys hjemmeside og se pressebillederne fra skoleløbet.

 

Yderligere information
Carl Erik Dalbøge, direktør Team Rynkeby Fonden, tlf.: 20 26 55 88
Birgitte Skøtt Lenstrup, PR- og kommunikationschef for Børnelungefonden og Lungeforeningen, tlf.: 22 56 65 15