×
×

Team Rynkeby donerer 1.918.473 til Børnelungefonden!

Sidst opdateret: 
29-09-2020

 

I lørdags modtog Børnelungefonden en check på 1.918.473 kr fra Team Rynkeby. De mange penge stammer fra Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet og en lang række personlige indsamlinger. Det er en fantastisk bedrift - ikke mindst set i lyset af coronakrisen.

Hver eneste krone har krævet en særlig indsats. Der er blevet løbet, skaffet sponsorer, og i det hele taget lagt et kæmpe arbejde i indsamlingerne.

Tusind tak til de frivillige, de medvirkende børn og familier og til alle, der har bidraget!  

 

Nu er det vores opgave i Børnelungefonden at tage den tillid på os

 - Dette år har været ganske fortvivlende for de mange børn, der lever med alvorlige, kroniske lungesygdomme, og som er allermest udsatte for coronasmitten, siger Børnelungefondens direktør Anne Brandt og fortsætter: 

 - At det lykkes Team Rynkeby at rejse godt to millioner kroner midt i denne usikre situation, gør mig fortrøstningsfuld og giver mig håb om, at vi kan stå stærkt næste år. 

 

Team Rynkeby Skoleløbet i en ny tid

I 2020 blev Team Rynkeby Skoleløbet for første gang aflyst og erstattet af Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet. Både Børnelungefonden og Team Rynkeby håber på, at vi kan afholde Team Rynkeby Skoleløb, som vi plejer, men i anledning af pandemien bliver der også planlagt alternativer, som passer bedre ind i skolernes begrænsninger.
Se meget mere om det og tilmeld din skole her!

 

Hvad skal pengene bruges til? Hvem er de lungesyge børn?

De mange penge går til Børnelungefondens arbejde for kronisk lungesyge børn og deres familier. Men hvem er de lungesyge børn? Hvordan lever de? Susanne Halken, professor og overlæge på Odense Universitetshospital, er med i Børnelungefondens bestyrelse. Hun fortalte ved checkoverrækkelsen om de børn, som hun møder i sit daglige arbejde, og som Børnelungefonden kæmper for at hjælpe med forskning og støtte. Det er  børn, som holdes væk fra andre børn og som indlægges akut flere gange om måneden. Det er børn,hvoraf nogle af dem kunne hjælpes af ny viden og ny eksperimental medicin, men også børn, der endnu ikke kan hjælpes, fordi der stadig mangler viden på området.

Herunder er nogle af de børn (historierne er ægte, men navnene er ændret)

Xander, 14 år, har en meget lav lungefunktion og kan ikke komme i skole, fordi han ikke kan risikere selv den mindste infektion efter en svær lungebetændelse som spæd.

Anton, 4 år, er født alt, alt for tidligt, respiratorbehandlet i månedsvis og har levet med ilt hjemme i de første leveår og nu med svær kronisk lungesygdom ….

Marcus, 13 år, er født med stort mellemgulvsbrok, der skubbede tarme og lever op i brystkassen. Nu lever han med kun én fungerende lunge og mange andre problemer.

Emma, 22 år, har haft en svær ustabil allergisk astma fra 2 års alderen. Fra hun var 11 år har hun haft betydelig nedsat lungefunktion, og lever derfor med betydelig begrænset fysisk og social aktivitet. Startede 12 år gammel ny behandling (Xolair), hvorefter hun har fået et normalt liv og lungefunktion.

Mette, 18 år, har haft en svær sjælden form for astma fra 1 år. Voksede op med utallige indlæggelser og binyrebarkhormonbehandlinger med knogleskørhed, knoglebrud og øjenforandringer til følge. Eksperimentel biologisk behandling fra 13 år, herefter stort set rask, men…

Cecilie, 13 år, sjælden lungesygdom med genfejl og betydelige nedsat lungefunktion. I forbindelse med coronasituationen er både Cecilie og lillesøster bange for, at hun dør af det. Søster og mor har samme genfejl, men er raske...

Det er desværre også børn som Tanja med CF, som kun blev 15 år. 

 

Mere information:

Læs mere om Team Rynkebys donationer her og se hele checkoverrækkelsen med alle taler

Da Team Rynkeby Skoleløbet blev til Hjemmeskoleløbet

Støt Børnelungefonden og brug kroppen: Vær med til Team Rynkeby Skoleløbet 2021

Læs mere om Børnelungefonden her