×
×

Team Rynkeby jubilæumstur for kritisk syge børn er i gang!

Sidst opdateret: 
10-07-2021

Selvom regnen silede ned over København i dag 10. juli, var smilene og entusiasmen ikke til at tage fejl af, da over 300 Team Rynkeby cykelryttere blev sendt af sted til  det 20. Team Rynkeby velgørenhedscykelløb for at samlepenge ind til børn med kritiske sygdomme og deres familier. Jubilæumsturen i år går, grundet corona ikke til Paris, som vanligt, men rundt i hele Danmark. Så send et smil og vink afsted, hvis du møder de gule trøjer  det danske sommerlandskab.


ZOO dannede ramme om prologen
I år blev de over 300 ryttere sendt afsted fra et ganske særigt sted. Nemlig Zoologisk Have i København, som i år lagde asfalt til prologen. Heidi Frederikke og Christian Astorp, Erhvervs- og Salgschef Zoologisk Have København, bød velkommen, og herefter takkede direktør i Børnecancerfonden, Marianne Benzon, de mange fremmødte for den kæmpe forskel de gør for kræftsyge børn og deres familier. 

 

Særlig tak til skoleløbsansvarlige
Børnelungefondens formand, Søren Houman, holdt også tale og takkede rytterne for deres fantastiske engagement og sendte samtidigt en særlig tak til de skoleløbsansvarlige, som har gjort et kæmpe stykke arbejde for at sikre, at over 46.000 elever fra 179 forskellige danske skoler løb med i dette års Team Rynkeby Skoleløbet til fordel for Børnelungefonden.

- Team Rynkeby Skoleløbet handler ikke kun om de penge, der bliver samlet ind. Det handler også om de samtaler, der er rundt omkring på skolerne om sundhed og dét at give børn en oplevelse af, at de kan hjælpe børn, der har det sværere end dem selv og samtidig have det sjovt, mens de gør det, lød det fra formanden, som selv cyklede med fra ZOO til Rigshospitalet. 

Skoleeleverne løb sig til en samlet donation på 4 mio. kroner til Børnelungefonden.

- Coronapandemien har forhindret en tur til Paris med så mange mennesker – til gengæld har vi fået en chance for at fejre vores 20-års jubilæum på hjemmebane og derved give de børn og familier, vi kører for, mulighed for at komme lidt tættere på projektet. Samtidig er der jo fantastisk mange smukke steder i Danmark, som mange af vores ryttere aldrig har besøgt, så jeg er overbevist om, at vi får en fantastisk tur, siger Jesper Bjerg, landechef for Team Rynkeby Danmark.