×
×

Team Rynkeby markerer lungedagen med 120 tilmeldte skoler til landsdækkende skoleløb

Sidst opdateret: 
17-11-2021

Frem mod lungedagen den 17. november har Team Rynkeby-deltagere fra hele landet været i gang med at rekruttere skoler og institutioner til Team Rynkeby Skoleløbet 2022. Indtil videre er hele 120 skoler og institutioner tilmeldt løbet til fordel for Børnelungefonden.

Over de seneste 10 dage har velgørenhedscykelholdet afviklet kampagnen ’10 skoler på 10 dage’ for at få flest mulige tilmeldinger til Team Rynkeby Skoleløbet 2022, hvor skoleelever landet over kridter løbeskoene og løber alt, hvad de kan, for at indsamle penge til Børnelungefondens livsvigtige arbejde.

Formålet har været at skabe opmærksomhed omkring lungedagen den 17. november, som markerer en vigtig mærkedag for Børnelungefonden, idet dagen er med til at sætte fokus på lunger og lungesygdomme.

Og nu har Team Rynkeby Fonden så opgjort det totale antal tilmeldinger til det landsdækkende velgørenhedsløb, hvilket lyder på hele 120 tilmeldte skoler.

- Jeg er fantastisk glad for, at Team Rynkeby i år har taget initiativ til denne kampagne, for skoler og børneinstitutioner bruger lang tid på planlægningen af deres årshjul, og jeg tror derfor, at det er enormt vigtigt og det rigtige at få dem tilmeldt så tidligt som muligt, fortæller Anne Brandt, som er direktør hos Børnelungefonden og fortsætter.

- De frivillige fra Team Rynkeby Fonden får en hel kaskade af gode ting til at ske. Helt konkret samles der bl.a. ind til forskning i børns lungesygdomme. Det redder liv. Og gør livet bedre for syge børn. Team Rynkeby Skoleløbet er også værdifuldt i sig selv. Når rytterne står i skolegården og samler børn om lungesagen, er det med til at synliggøre, at der findes børn, der er lungesyge. Og at det er muligt for os andre som helt almindelige mennesker at hjælpe dem. Den viden strømmer fra skolegårdene og helt ud i børnenes familier, siger Anne Brandt.

Gode forudsætninger
Med de 120 tilmeldte institutioner er der allerede nu gode forudsætninger for at stable et stort landsdækkende velgørenhedsløb på benene, som forhåbentligt kan samle en masse penge ind til Børnelungefondens livsvigtige arbejde for lungesyge børn og deres familier.

Og så er der ikke mindst nogle gode muligheder for at kunne involvere både lærere og elever tidligt i planlægningen af skoleløbet, så de kan blive ordentligt klædt på, inden løbet bliver skudt i gang den 8. april 2022, lyder det fra skoleløbsansvarlig Sune Gren.

- Det er fantastisk at se, hvor stor en indsats Team Rynkeby-rytterne har ydet, nu hvor der er så mange institutioner, der har tilmeldt sig under kampagnen, for vi ved jo, hvor værdifuldt skoleløbet er for Børnelungefondens arbejde. Og jo tidligere institutionerne tilmelder sig Team Rynkeby Skoleløbet, jo bedre muligheder har vi for at involvere både lærere og elever i planlægningen af selve løbet. På den måde er vi i stand til at klæde institutionerne ekstra godt på, så de er fuldt informerede omkring, hvad det er, børnene løber for, og hvorfor det altså er så vigtigt, at de deltager i velgørenhedsløbet, siger Sune Gren.

Det er sjette gang, at Team Rynkeby Skoleløbet bliver afviklet, men som noget nyt er det nu også muligt at tilmelde sig Team Rynkeby Børneløbet, så børn, der endnu ikke går i skole, også kan deltage i det landsdækkende løbefælleskab og være med til at løbe penge ind til det velgørende formål den 8. april 2022.

Skal din institution også deltage i Team Rynkeby Skoleløbet eller Team Rynkeby Børneløbet 2022? Så kan du tilmelde din institution her.