×
×

Team Rynkeby uddelte millioner

Team Rynkeby kunne i dag overrække 32,4 millioner kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

Dermed runder velgørenhedscykelholdet en markant milepæl i sit velgørenhedsarbejde.

Team Rynkebys danske deltagere afsluttede her til formiddag 12 måneders arbejde i den gode sags tjeneste, da velgørenhedscykelholdet på Torvet i Ringe donerede 22 millioner kroner til Børnecancerfonden og 10,4 millioner kroner til Børnelungefonden – 32,4 millioner kroner i alt.

Dermed har Team Rynkebys 44 hold i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Island i år indsamlet og doneret godt 64,7 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.

Med dagens to donationer rundede velgørenhedscykelholdet samtidig en markant milepæl.

Siden det første Team Rynkeby-hold donerede 38.000 kroner til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital for 15 år siden, har Team Rynkeby doneret mere end en kvart milliard kroner (274 millioner kroner) til børn med kritiske sygdomme.

Heraf er godt 180 millioner kroner gået til danske børn – hovedsageligt børn med kræft.

- Det er en ganske imponerende indsats. Alene dette års donation svarer til, at hver eneste Team Rynkeby-deltager – rytter såvel som hjælper – har skaffet over 30.000 kroner til syge børn. Jeg kender ikke andre velgørenhedsprojekter, som kan involvere så mange mennesker over så lang tid. Involveringen betyder, at mere end 5.000 virksomheder har i år valgt at bakke op, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

 

Hjælp til flere børn
Donationens størrelse er også grunden til, at Team Rynkeby i år har valgt at udvide gruppen af danske børn, der får støtte fra Team Rynkeby.

Tidligere har Team Rynkebys danske hold fokuseret på at støtte Børnecancerfondens arbejde, men i år er også Børnelungefonden blevet tilgodeset.

Børnelungefonden modtager de penge, som 115.000 skoleelever fra 328 danske skoler indsamlede i forbindelse med ’Team Rynkeby Skoleløbet’ tidligere på året.

- Det er helt fantastisk, at Børnelungefonden nu for første gang kan uddele midler til forskning. Det betyder, at vi kan få sat gang i livsnødvendig forskning, som for alvor kan give forskere i børnelungesygdomme en mulighed for at hjælpe de tusindvis af lungesyge børn, som har hårdt brug for bedre diagnostik og bedre behandling, siger Anne Brandt, næstformand i Børnelungefonden samt direktør i Lungeforeningen.

Med på scenen i på torvet i Ringe på Fyn var 20-årige lungetransplanterede Nanna Kjær Markussen, som på vegne af Børnelungefonden fik overrakt checken 10, 4 mio, der blev indsamlet ved Team Rynkeby Skoleløbet i 2017.

Det var et meget rørende øjeblik, som Nannas mor beskriver således i et opslag på facebook:

"Helt og aldeles fantastisk at deltage i denne festdag på torvet i Ringe og en virkelig skøn følelse, at der nu er skaffet penge til forskning i børns lungesygdomme. Jeg er glad og rørt over, at Lungeforeningen er kommet så langt på børneområdet og dybt taknemmelig over, at Team Rynkeby Fonden har valgt at donere indsamlingen fra Team Rynkeby Skoleløbet til Børnelungefonden."

Team Rynkeby er netop nu ved at sætte holdene til næste års tur til Paris, der køres fra den 30. juni til den 7. juli 2018. Team Rynkeby består ved den lejlighed af godt 1.900 cykelryttere og 450 hjælpere fordelt på 48 hold fra seks lande.

Se Team Rynkeby News fra overrækkelsen

Læs artiklen Nanna og Sacha hentede 32 millioner i Ringe på fyens.dk

Læs mere
Børnelungefonden
Lungesygdomme hos børn og unge

 

Foto: Knud Korsgaard