×
×

Team Rynkeby/Rynkeby Foods og Danske Hospitalsklovne giver lungesyge børn og deres familier oplevelser for livet

Der var store smil og højlydte grin, da en gruppe af lungesyge børn og deres familier sidste uge var samlet på Lungeforeningens Familie Camp for de lungesyge børn og deres familier på Fyn.

Programmet bød blandt andet på en rundvisning i Rynkeby Foods i Ringe. Børnelungefonden, som er stiftet på initiativ af Lungeforeningen, samarbejder med Team Rynkeby om Team Rynkeby Skoleløbet, hvor der indsamles midler til forskning i lungesygdomme hos børn. Derfor var glæden ekstra stor, da de lungesyge børn og deres familier blev vist rundt hos Rynkeby Foods i Ringe, hvor velgørenhedsarbejdet for kritisk syge børn startede.

 

Fra ensomhed til fællesskab

"Mange lungesyge børn og dermed deres familier lever ofte i isolation pga. selve sygdommen og for at undgå at blive udsat for infektioner. Derfor er det en helt særlig oplevelse for familierne at være med på vores FamilieCamp og møde andre, som er i samme situation. Besøget på fabrikken i Ringe gav børn såvel som voksne et klart indtryk af, at der gennem vores samarbejde med Team Rynkeby er nogle mennesker, som er dybt drevet af at gøre en forskel for de lungesyge børn", siger projektleder i Lungeforeningen/Børnelungefonden Mathilde Holm Hvidt og fortsætter:

"Det er rørende at se den glæde, som børnene har ved at være sammen med andre børn i samme situation. FamilieCampen er ikke kun til glæde for det lungesyge barn, men også deres raske søskende. Mange søskende oplever ikke at kunne tage kammerater med hjem fra skole, fordi de udgør en smittefare for deres lungesyge bror eller søster. På FamilieCampen leger de på kryds og tværs og nyder at være en del af fællesskabet, fordi man kan tage de rette forholdsregler på campen." 

Foruden besøget hos Rynkeby Foods bød FamilieCampen på et besøg af to legematroser, der førte børnene og lejrens gruppe af dedikerede frivillige gennem både velkendte og nye lege.

 

Forældrene fik indsigt i Danske Hospitalsklovnes arbejde

Også for de voksne byder Familie Campen på nye oplevelser og viden. Dorthe Kierkegaard, der som hospitalsklovn er kendt under navnet ”Frk. Lakrids” gav i en workshop for forældrene indblik i sit arbejde som hospitalsklovn.

Gennem de lungesyge børns indlæggelser og kontrolbesøg på hospitalet har forældrene mødt hospitalsklovne, der hjælper og styrker de syge børn. Dorthe Kierkegaard viste blandt andet, hvordan hun bruger historiefortællinger i sit arbejde som klovn.

”Som barn har man mange førstegangsoplevelser, og dem får vi færre af, når vi bliver voksne. For forældre kan det være lærerigt at sætte sig i barnets sted og skulle prøve noget for første gang. Når jeg samler forældrene i en workshop, bliver de mindet om, hvordan det kan være at møde hospitalsvæsenet for første gang”, fortæller Dorthe Kierkegaard.

Datoen for næste års Familie Camp er allerede sat i kalenderen. Én ting kan allerede garanteres: deltagerne kan se frem til nye oplevelser, venskaber og grin, når dørene slås op til Lungeforeningens Familie Camp i Kristi Himmelfartsferien næste år.

Læs mere om Danske Hospitalsklovne her

Læs om Team Rynkeby Skoleløbet her