×
×

Team Rynkebys skoleløb gør det igen: Skoleelever samler 4 mio. kr. ind til Børnelungefonden

Sidst opdateret: 
24-06-2021

Fredag den 4. juni 2021 deltog 46.000 elever fra 179 forskellige danske skoler i dette års Team Rynkeby Skoleløbet. Skoleeleverne løb sig til en samlet donation på 4 mio. kroner til Børnelungefonden.

Der var både masser af solskin og glade smil, da godt 46.000 børn fra 179 skoler, børnehaver og vuggestuer snørerede løbeskoene og stillede til start i dette års Team Rynkebys Skoleløbet den 4. juni 2021.

Det landsdækkende skoleløb er arrangeret af Team Rynkeby Fonden og Børnelungefonden, og handler ikke blot om at aktivere skoleeleverne, men også om at skabe bevidsthed om lungesygdomme og glæde de lungesyge børn.

- Vi trækker alle den samme luft, men ikke alle har den samme lungekapacitet at gøre det med. Derfor skal der altid være nogen, der kører forrest og leder vejen. Det gør Team Rynkeby, siger Anne Brandt, direktør i Børnelungefonden.

Forud for Team Rynkeby Skoleløbet havde eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater med familie og venner, som hver især kunne give et beløb per kilometer, eleven løb.

Og nu har Team Rynkeby Fonden så opgjort det foreløbige resultat, som lyder på hele 3.973.737 kroner til Børnelungefonden.

På grund af coronapandemien er der dog enkelte skoler, der afvikler løbet efter sommerferien, og derfor kan beløbet nå at blive endnu højere.

En helt fantastisk dag
Og netop coronapandemien har gjort arbejdet med Team Rynkeby Skoleløbet svært for mange skoler, og derfor var arrangørerne også flere gange alvorligt bekymrede for, hvordan løbet kunne afvikles.

- Det har været ekstremt svært for skolerne, fordi de ikke har kendt til, hvordan restriktionerne ville se ud. Men heldigvis er det lykkes at skabe en helt fantastisk dag. For skolerne er det vigtigt at holde fast i traditionerne. De er med, fordi det her løb sætter fokus på fællesskab, sundhed og på at hjælpe andre børn. Det er rigtig godt at skabe gode traditioner, som kan styrke både skole - og klassefællesskaberne, siger Sune Gren, projektleder på Team Rynkeby Skoleløbet.

Det er femte gang, at Team Rynkeby Skoleløbet afvikles til fordel for Børnelungefonden, og gennem årene er det blevet til knap 30 mio. kroner til Børnelungefondens livsvigtige arbejde for lungesyge børn.

- Det er fantastisk flot, at så mange er gået sammen for at støtte lungesyge børn og deres familier. Efter en tid med store udfordringer er det skønt at mærke, at vi stadig er der for hinanden og vil hjælpe hinanden, siger Anne Brandt.

Beløbet skal sikre det videre arbejde
De indsamlede midler skal nu ud at arbejde for de lungesyge børn, lyder det fra Anne Brandt.

- Det flotte resultat kan mere end bare gøres op i kroner og øre. Det har også kostet ekstra engagement. Det tæller med og kan mærkes i Børnelungefonden. Det gælder alle de deltagende. Og så selvfølgelig en særlig tak til alle sponsorerne, som er skyld i, at vi nu igen kan støtte forskning og aktiviteter, som giver ny luft til børn og unge med kritiske alvorlige sygdomme i lungerne, siger Anne Brandt.

Allerede nu kan du tilmelde din skole til Team Rynkeby Skoleløbet 2022

Du kan også stadig nå at støtte Team Rynkeby Skoleløbets indsamling til Børnelungefonden