×
×

Vi håber på vaccine til børn snart

Sidst opdateret: 
03-05-2021

Endelig en god nyhed til familier med lungesyge børn. Pfizer/BioNTech har søgt om at få godkendt sin coronavaccine til 12- til 15-årige i Europa. Dermed er der udsigt til, at i hvert fald de store børn kan komme ud af isolation og få et mere normalt liv igen.

Lungeforeningens formand Torben Mogensen har  udtalt, at det vil kunne betyde et kæmpe boost for livskvaliteten for lungesyge børn,

- Vi reagerer meget positivt på det, fordi det er et stort problem, at lungesyge børn - og i øvrigt også børn med andre kroniske sygdomme - ikke kan blive vaccineret, så de kan komme ud i samfundet igen, siger han.

Også Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden, glæder sig:

- Pandemien har været ekstrem hård for de lungessyge børn og deres familier. Mange har levet i total isolation i over et år. Og man skal huske på, at det er jo ikke kun er børnene, der lider. Det er hele familien, som skal holdes isoleret. Derfor er det en virkelig god nyhed, og vi håber, at vaccinen bliver godkendt så hurtigt som muligt.

Pfizer/BioNTech blev i sidste måned godkendt til 12- til 15-årige i USA. Ifølge medicinalvirksomheden har man haft gode resultater med vaccinen i et klinisk forsøg blandt 2.200 personer i alderen 12 til 15 år.

Du kan se Torben Mogensen i TV-avisen her:  (7 minutter inde i udsendelsen)

Vil du vide mere om lungesyge børn og unge, så har Børnelungefonden samlet en række historier på denne side: lunge.dk/cases-børn

Her kan du blandt andet møde Magnus og Laura, der begge heldigvis allerede er blevet vaccineret, men som har gennemlevet et år præget af isolation, angst og usikkerhed.