×
×

177 danske skoler har nu tilmeldt sig Team Rynkeby Skoleløbet

Team Rynkeby Skoleløbet ligger fint i tråd med det, som danske skoleelever skal lære i skolen. Samtidig styrker løbet fællesskabet blandt eleverne, lyder det fra to fynske skoleledere. 

177 danske skoler har indtil videre tilmeldt sig Team Rynkeby Skoleløbet, der afvikles på skoler i hele Norden fredag den 23. marts 2018 – fredagen før påskeferien.

Vi vil gerne give vores elever en bevidsthed om, at man skal hjælpe børn, der har det svært

Nanna Lohman, Skoleleder

Løbet afvikles som et almindeligt motionsløb, hvor eleverne i løbet af en time eller to skal forsøge at løbe så mange omgange som muligt.

Der er dog det lille ekstra element i Team Rynkeby Skoleløbet, at eleverne ikke bare løber for deres egen skyld – de løber også for børn med kritisk sygdom. I Danmark har eleverne således mulighed for at rejse penge til Børnelungefonden ved at indgå mikrosponsorater med deres familie og venner.

Og ifølge Nanna Lohman, skoleleder på Holluf Pile Skole i Odense, er en aktivitet som Team Rynkeby Skoleløbet med til at give eleverne et bredere samfundsperspektiv på det, der normalt foregår i skolen.

- I det daglige arbejder vi meget med at forsøge at give vores elever en bevidsthed om, at de skal hjælpe, når nogen har det svært. Det gælder i klasselokalet og i skolegården, men det gælder også ude i det omgivende samfund. Med Team Rynkeby Skoleløbet får vi mulighed for at give eleverne et bredere dannelsesperspektiv, fordi vi får anledning til at tematisere nogle sygdomsproblematikker på en anden måde, end vi kan hvis eleverne skal skrive en opgave om lungesyge børn, siger Nanna Lohman.

Det er fjerde år i træk, at Holluf Pile Skole deltager i Team Rynkeby Skoleløbet med samtlige 700 elever, og det er ikke nogen tilfældighed, fortæller skolelederen.

- På en skole er det vigtigt, at vi har nogle traditioner, som alle elever på tværs af klasser og årgange kan være fælles om. Eleverne skal lære meget, når de går i skole – men en af de vigtige ting, som de skal lære, er, at det hjælper at gøre noget i fælles flok. Det er fuldstændig lige meget, om den enkelte elev bidrager med 10 eller 1.000 kroner til vores indsamling til Børnelungefonden. Eleverne er en del af noget større, og når vi alle sammen bidrager en lille smule, så kan vi faktisk flytte en hel masse, siger Nanna Lohman.

 

Eleverne har taget initiativet i Langeskov

Klavs Norup Lauridsen, skoleleder på Langeskov Skole mellem Odense og Nyborg, er enig med sin kollega på Holluf Pile Skole i, at en aktivitet som Team Rynkeby Skoleløbet spiller en vigtig rolle i den dannelsesproces, som eleverne skal igennem.
Langeskov Skole deltager i Team Rynkeby Skoleløbet for første gang i år, og her kommer initiativet til at deltage i løbet ikke fra lærerne, men fra eleverne selv.

- I kølvandet på den store Knæk Cancer-kampagne har der været flere elever forbi mit kontor uafhængigt af hinanden for at spørge, om vi på Langeskov Skole ikke også kan være med til at gøre en forskel for andre, siger Klavs Norup Lauridsen.

- Og når initiativet kommer fra eleverne, så synes jeg også, at det er vigtigt, at vi som skole lytter og viser dem, at når man tager initiativ og arbejder målrettet, så kan man altså også være med til at ændre noget. Så vores deltagelse i Team Rynkeby Skoleløbet er blevet placeret hos elevrådet, som kommer til at være den drivende kraft i projektet – naturligvis med opbakning fra skolebestyrelsen og forældrene, fortsætter han.

Ifølge Klavs Norup Lauridsen er det meningen, at fredagen før påskeferien fremover skal bruges til et velgørende arrangement på Langeskov Skole.

- Vi vil gerne bruge dagen til at samle hele skolen om et godt formål. Nu har vi ikke været med i Team Rynkeby Skoleløbet tidligere, så vi ved ikke, om det også er Team Rynkeby Skoleløbet, som vi skal være med i næste år, men projektet fylder meget i lokalområdet og er drevet af gode lokale kræfter, så det vil vi også gerne som skole støtte op om, siger Klavs Norup Lauridsen.

Hvis din skole endnu ikke er tilmeldt Team Rynkeby Skoleløbet, så kan du tilmelde den her team-rynkeby.dk/tilmeldskole. Tilmeldingsfristen er 2. februar 2018.

Se dit tilmeldte skoler her team-rynkeby.dk/tilmeldteskoler.