×
×

200 nordiske skoler tilmeldt til Team Rynkeby Skoleløbet 2018

Nu er 200 skoler tilmeldt!

Team Rynkeby Skoleløbet har rundet 200 tilmeldte skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Mens landets skoler gør klar til at gå på juleferie kan Team Rynkeby Fonden gøre status over, hvordan det går med tilmeldingerne til Team Rynkeby Skoleløbet 2018.

Og det går faktisk rigtig godt, fortæller Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden, der står bag Team Rynkeby Skoleløbet.

- På nuværende tidspunkt har mere end 200 skoler tilmeldt sig, hvilket er rigtig, rigtig flot. Dermed er vi lidt foran sidste års deltagerrekord, hvor hele 525 skoler deltog. Til gengæld ligger påsken også lidt tidligere i år, så deadlinen for tilmelding er allerede 2. februar, så vi har ikke så meget tid efter jul til at få de sidste skoler med, som vi havde sidste, siger Carl Erik Dalbøge.

- Vores deltagere har dog dialog med størstedelen af skolerne i deres respektive lokalområder, så jeg føler mig overbevist om, at vi får rigtig, rigtig mange skoler med denne sæson, fortsætter han.

 

Kæmpe fællesskab

Team Rynkeby Skoleløbet afvikles på skoler i Danmark, Sverige, Norge og Finland fredagen før påskeferien – den 23. marts 2018.

Løbet afvikles som et traditionelt motionsløb - dog med den lille tilføjelse, at eleverne i Team Rynkeby Skoleløbet skal være med til at rejse penge til børn med kritisk sygdom. I Danmark løber eleverne for Børnelungefonden, mens eleverne i Sverige, Norge og Finland løber for børn med kræft.

Inden løbet har eleverne mulighed for at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der opfordres til at give et beskedent beløb (eksempelvis 2 kroner) per omgang eller kilometer, den enkelte elev løber i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

- Dermed gør eleverne ikke alene noget godt for sig selv. De bliver også en del af et stort, nordisk fællesskab, der på tværs af klasser, skoler og landegrænser er med til at gøre en mærkbar forskel for børn med kritiske sygdomme, siger Carl Erik Dalbøge.

 

163.000 elever fra fire lande

I 2017 deltog 163.000 skoleelever fra Danmark, Sverige, Norge og Finland og løb over 14 millioner kroner ind til børn med kritisk sygdom – heraf gik 10,4 millioner kroner til Børnelungefonden i Danmark.

De penge er netop blevet omsat til fem konkrete forskningsprojekter i kritiske lungesygdomme blandt børn.

Hvis du kender en skole, som  skal være med i Team Rynkeby Skoleløbet 2018, kan du henvise skolen til Team Rynkebys website. Tilmeldingsfristen er 2. februar 2018. Det er gratis at deltage.

 

Læs mere
Om Børnelungefonden
Om Team Rynkeby Skoleløbet