×
×

Alle børn har ret til et socialt liv


Der var deltagere på stedet, på skærmen og på bordet, da Lungeforeningen i mandags holdt netværksmøde om telepresence-robotter i skolen og alt det vi ikke lærte af Covid-19.
 
I Danmark er coronarestriktionerne fortid. Men der er stadig børn derude, som ikke kan komme i skole pga sygdom, men som godt kan være med, hvis bare de får adgang til det rigtige udstyr og får lov af skolen.

Udstyret findes. Børn og unge med lungesygdomme kan få det gratis af Lungeforeningen. Spørgsmålet er, om vi som samfund er klar.
 
Vinder af Politikens undervisningspris Morten Jakobsen fortalte gribende om, hvor stor en forskel det kan gøre for det enkelte barn ikke længere at være isoleret hjemme. Og om hvordan man i skolen kan gøre det muligt også for fysisk isolerede børn at blive en naturlig del af klassens liv.
 
Tusind tak for kloge indspark og entusiasme til alle deltagerne. Dejligt at vide, at vi er mange, der kæmper for børns ret til et socialt liv på trods af sygdom: Morten Schrøder, Morten Jacobsen, Karen Il Wol Knudsen, Lue K. D Philipsen, Susanne Kitaj, Ida Finck-Heidemann, Lena Aarup Riis, Charlotte Blix, Lisbeth Venø Kruse, Kikko Lena Siggaard, Kristoffer Marså, Annette Rasmussen, Berit Hellesøe, Anne Brandt, Christian Blok, Caspar Haarløv, Sille Beck og Lena Lykke Jeppesen

Tak til
Nordea-fonden + Disabled Peoples Organisations Denmark

Læs mere om Lungeforeningens robotter

Sidst opdateret: 
Onsdag, marts 23, 2022