×
×

Se hvilke projekter Børnelungefonden støttede i 2017

Vi støtter

Børnelungefonden støtter forskning i lungesygdomme hos kritisk syge børn. Forskningen er med til at forbedre forebyggelse og behandling af lungesygdomme og skabe dyrebar viden om lungerne.
I 2017 har 5 forskningsprojekter fået i alt 6.000.000 mio kr. i støtte fra Børnelungefonden.

Uddelingen stammer fra velgørenhedsløbet Team Rynkeby Skoleløbet, som i 2017 donerede 10,4 millioner kr. til Børnelungefonden.

 

Her kan du se forskningsprojekterne:

 

Kim Gjerum Nielsen, børnelæge, overlæge, dr. med, klinisk forskningslektor Københavns Universitet og leder af Dansk BørneLunge Center, BørneUngeKlinikken, Juliane Marie Centret, Rigshospitalet.

Støtte til 5-årigt forskningsprojekt, der skal fokusere på tidlig diagnostik, korrekt behandling og optimale patientforløb for børn med de kritiske lungesygdomme cystisk fibrose (CF), bronchopulmonal dysplasi (BPD), primær ciliedyskinesi (PCD), diffus interstitiel lungesygdom (chILD) og luftrørsmisdannelsen tracheomalaci.

Støttes med kr. 3.303.500 kr. fra Børnelungefonden. 

 

Hans Bisgaard, børnelæge, forskningsleder v. Dansk BørneAstma Center (DSI-DBAC)

Støtte til oprettelse af et professorat ved Dansk BørneAstma Center med fokus på forskning i behandling af svær astma, bestemme sygdomsmekanismer hos det enkelte barn med astma og 
dermed kunne målrette behandlingen samt undersøge langtidskonsekvenserne af lungesygdom i barnealderen. 

Støttes med 2.205.192 kr. fra Børnelungefonden. 

 

Helene Elgaard Kobbernagel, reservelæge og PhD studerende v. Dansk BørneLunge Center, Rigshospitalet 

Forskningsprojektet skal undersøge om 6 måneders behandling med et antibiotikum, azithromycin, har effekt og er sikkert at anvende hos patienter med Primær Cilie Dyskinesi (PCD). 

Støttes med 264.583 kr. fra Børnelungefonden.

 

Helene Marlies Rasmussen, børnelæge, ph.d-studerende v. H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital 

Forskningsprojekt, der skal undersøge, om man ved hjælp af måling af specifikke proteiner i en blodprøve kan sikre en bedre diagnostik af astma hos børn, og undersøge om måling af disse proteiner i blodet kan anvendes til at vurdere sværhedsgraden af astma og forudsige forværring i astmasygdommen. 

Støttes med 126.000 kr. fra Børnelungefonden. 

 

Ulla Lei Larsen, anæstesilæge, afdelingslæge v. anæstesiologisk-intensiv afdeling v. Odense Universitetshospital 

Forskningsprojekt om overlevelsen, lungernes og hjertets funktion samt livskvaliteten hos børn med medfødt defekt af mellemgulvsmusklen. Disse børn, der oftest fødes med små, umodne lunger og påvirket hjertefunktion, har efter fødslen brug for avanceret intensiv behandling og operation. 

Støttes med 100.725 kr. fra Børnelungefonden.
 

Mere information

Om Børnelungefonden
Om forskningsuddeling i Børnelungefonden    
Seneste nyt fra Børnelungefonden
Personlige historier om lungesyge børn og unge