×
×

Team Rynkeby

Vil du cykle med Team Rynkeby for børn med lungesygdomme og deres familier?

Team Rynkeby samler penge ind til Børnelungefonden. Midlerne går til forskning og behandling indenfor lungesygdomme og støtte til familier, der lever med en lungesygdom. Læs mere her

Team Rynkeby består af et stærkt fællesskab, hvor motion, hygge og omsorg for andre er bærende. Du kan være nybegynder eller erfaren motionscyklist, eller du kan blive en del af serviceteamet.

Læs mere om Team Rynkeby og tilmeld dig her>>

Bag om Team Rynkeby

Team Rynkeby er et europæisk cykelprojekt, hvor der hvert år cykles til Paris for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme.

Projektet blev grundlagt tilbage i 2002, da 11 motionscykelryttere med tilknytning til juicevirksomheden Rynkeby Foods besluttede sig for, at de ville cykle til Paris for at få noget motion og for at se opløbet i Tour de France.

Deltagerne samlede sponsorater ind til turen, og de var faktisk så gode til det, at der var penge i overskud, da de kom hjem. Pengene donerede de til børnekræftafdelingen på
Odense Universitetshospital, og en tradition var født.

De følgende år ønskede flere og flere at deltage, hvorfor indsamlingen til Børnecancerfonden i Danmark begyndte at få større fokus. I 2009 valgte Danmarks daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, at trække i cykeltrøjen og køre med Team Rynkeby til Paris. Det gav meget medieopmærksomhed og skabte Team Rynkebys internationale gennembrud. Der blev oprettet hold i alle de nordiske lande og i 2019, efter Rynkeby koncernen skiftede ejer til det tyske Eckes Granini i 2016, kom det første tyske hold. Hold i Schweiz og Belgien har efterfølgende fulgt trop.

I 2017 startede Team Rynkeby Fonden et samarbejde med Børnelungefonden om Team Rynkeby SkoleløbetDu kan læse nærmere om samarbejdet mellem Børnelungefonden og Team Rynkeby Fonden her

I 2023 udgør Team Rynkeby mere end 1974 ryttere og 521 hjælpere fra 9 forskellige nationer, fordelt på 60 hold. 

Alle deltagere samler sponsorater ind til turen, og igennem alle årene har fonden indsamlet tæt på en halv milliard DKK til børn med kritisk sygdom i ni lande.

Læs mere om Team Rynkeby her.

Tags: 
Sidst opdateret: 
Fredag, september 2, 2022