×
×

Team Rynkeby Skoleløbet: Film og undervisningsmaterialer

Printer-friendly version

Her kan du få svar på de vigtigste spørgsmål angående Team Rynkeby Skoleløbet: Hvad er Børnelungefonden? Hvem er de børn, som de hele handler om? Og hvad findes der af undervisningsmaterialer?

Du kan også nemt selv gøre en kæmpe forskel for et barn med en svær lungesygdom ved at fortælle om de skole-hjem-robotter, som kan gøre det nemmere og sjovere for hjemmeisolerede børn og unge at være med i skolen. Og så er der selvfølgelig alt det praktiske. Husk, kontakt os meget gerne, hvis du har spørgsmål.

 

Hvad er Børnelungefonden?

Børnelungefonden arbejder for, at lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom. Vi støtter forskning, aktiviteter og oplysningsarbejde.

Læs mere om Børnelungefonden her.

 

Hvem er børnene?

Børn og unge med alvorlige lungesygdomme kan have meget forskellige diagnoser, men resultatet er ofte det samme: Åndenød, isolation og utallige indlæggelser.

Mød en række af de børn og unge, som Børnelungefonden støtter her

 

Få et barn i skole

Mange lungesyge børn må ikke komme i skole på grund af infektionsfare. Det har været særligt aktuelt under corona, men også almindelige forkølelser og infektioner kan være potentielt livstruende. Du kan hjælpe! Fortæl skolerne, at alle børn og unge med svære lungesygdomme kan få en gratis skole-hjem-robot, der gør det muligt at være med i timerne og i frikvarterne. Mød Rasmus, der under coronapandemien har været i total isolation i 14 måneder og som bruger robotten hver dag.

Læs mere om tilbuddet her!

 

Undervisningsmaterialer

Børnelungefonden her udarbejdet en lang række undervisningsmaterialer, som kan engagere børn og unge i spørgsmål om sundhed og sygdom.

Se materialerne her: lunge.dk/undervisning

Eller gå direkte til de fulde forløb for de forskellige aldersgrupper i folkeskolen:

 

Sådan gør du

Her fortæller Sune Gren fra Team Rynkeby om sponsorater og alt det praktiske.

Læs meget mere på Team Rynkebys hjemmeside.

 

Sidst opdateret: 
Mandag, november 8, 2021