Børnelungefonden | Lungeforeningen
×
×

Børnelungefonden

Printer-friendly version

Kære alle forældre til lungesyge børn

Hvordan forholder man sig til den delvise genåbning af skoler og institutioner? Lungeforeningen er i løbende kontakt med både sundhedsmyndigheder, hospitalernes børnelungeafdelinger og repræsentanter for landets skoler.

Læs mere her


 

Vær med til Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet 2020! 
Team Rynkeby Skoleløbet 2020 er ikke aflyst. Det er bare blevet noget helt andet. Børnelungefonden stod indtil for et par uger siden til at miste næsten hele sin økonomi. Først blev Team Rynkeby Skoleløbet udsat, så truede en aflysning, og selv med genåbningen virkede det ikke realistisk, at skolerne skulle kunne gennemføre et fælles løb med de nye forholdsregler.

Det ville betyde, at vi pga. coronakrisen ikke længere ville kunne finansiere forskning, oplysning og støtte til børn og unge med lungesygdomme - netop som coronakrisen gør deres situation meget sværere.

Men Team Rynkeby giver ikke op. I løbet af nogle uger er Team Rynkeby Skoleløbet blevet til Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet.

Læs mere og tilmeld dig her

Støt via fælles MobilePay for Team Rynkeby Skoleløbet 277 921

 

Det støtter Børnelungefonden

Børnelungefonden kæmper for bedre forebyggelse, bedre forståelse og bedre behandling af børn og unges lungesygdomme. Vi støtter nogle af landets fremmeste forskere. Vi hjælper lungesyge børn og unge med aktiviteter og rådgivning.  I 2019 samlede Team Rynkeby Skoleløbet 6.370.937 kroner ind til Børnelungefonden. Heraf gik 70% direkte til forskning i børn og unges lungesygdomme. De resterende 30% gik til aktiviteter som f.eks. Lungeforeningens FamilieCamp for lungesyge børn og deres familier og til oplysningsarbejde, rådgivning og undervisningsmateriale.

Læs om forskningsbevillingerne

Læs om Lungeforeningens FamilieCamp

 

Er du forælder til et lungesygt barn?

Børnelungefonden og Lungeforeningen er i direkte kontakt med Sundhedsstyrelsen og relevante afdelinger på hospitaler landet over.  Vi er særligt opmærksomme på forhold, der angår kronisk lungesyge børn og unge. Læs mere herunder. 

Information til forældre vedr. COVID-19 

Hvad skal du være opmærksom på som lungesyg?

VIGTIGT: TIlbuddet om gratis vaccine mod lungebetændelse gælder også kronisk lungesyge børn!

 

Brug for rådgivning og støtte?

Kontakt Lungeforeningen på telefon 38 74 55 44 eller info@lunge.dk.

Læs om medlemsskab her 

Læs om Lungeforeningens Netværk Lungebarn her