×
×

AstraZeneca-vaccine pauseres i 14 dage fra d. 11. marts

Sidst opdateret: 
12-03-2021

D. 11. marts blev det besluttet at sætte AstraZeneca-vaccinen på pause i 14 dage i Danmark. Det sker, efter indberetninger af alvorlige tilfælde med blodpropper hos personer, der er blevet vaccineret med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca. De europæiske lægemiddelmyndigheder har på den baggrund iværksat en undersøgelse af AstraZeneca-vaccinen.

Lungeforeningen får mange henvendelser om netop vacciner, og flere spørgsmål melder sig nu, hvor én af vaccinerne er sat på pause. Vi gør alt, hvad vi kan for at følge med i vaccineprogrammets udvikling og skabe overblik over den information, som kommer fra myndighederne. Vi har samlet de nyttigste links her på siden. Lungeforeningen fortsætter det gode samarbejde med myndighederne og får nyeste informationer, så hurtigt vi kan.

Der er netop godkendt endnu en vaccine mod COVID-19 fra Johnson & Johnson, som nu er indstillet til godkendelse hos det Europæiske Lægemiddel Agentur (EMA). Lungeforeningen følger naturligvis udviklingen nøje. 


Nyttige links
Sundhedsstyrelsen ”Vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca sættes på pause indtil videre”
Sundhedsstyrelsen: Spørgsmål/svar om COVID-19 vaccine AstraZeneca
Notat fra Sundhedsstyrelsen ”Pausering af brug af COVID-19 Vaccine AstraZeneca i det danske COVID19 vaccinationsprogram” 
Vaccinationskalender fra Sundhedsstyrelsen
Lungeforeningen: Oftest stillede spørgsmål om COVID-19 vaccination
Lægemiddelstyrelsen: Lægemiddelmyndigheder undersøger indberetninger om blodpropper efter AstraZeneca vaccinationer
Live stream fra Sundhedsstyrelsen: Søren Brostrøm svarer på spørgsmål om vaccinen fra AstraZeneca (11. marts 2021)