×
×

Glædelig jul og godt nytår

Sidst opdateret: 
22-12-2021

Lungeforeningens formand, Torben Mogensen, har i TV2 News 20. december fortalt om, hvordan vi i Lungeforeningen rådgiver vores medlemmer i forhold til arrangementer i julen, da vi er meget opmærksomme på, hvordan udbredelsen af coronavirus i samfundet i øjeblikket kan give en ekstra usikkerhed, når man lever med en kronisk lungesygdom. De vigtige pointer, han er kommet med, får du her, så de kan hjælpe dig igennem julens arrangementer og besøg på bedste vis.

I Lungeforeningen råder vi dig til at være ekstra forsigtig i julen, men du behøver ikke at isolere dig. Sundhedsmyndighederne opfordrer til at begrænse de sociale kontakter i juleferien til familie og nærmeste venner, og det er også anbefalingen fra os. Det er samtidig vigtigt at undgå steder, hvor der er mange mennesker samlet. Derfor er det vigtigt at foretage indkøb og ombytning af julegaver i perioder, hvor færre mennesker er ude at handle.


Til arrangementer og besøg opfordrer vi til, at du og dine gæster er ekstra opmærksomme på at følge de generelle råd:

  • Personer med symptomer på sygdom bliver hjemme
  • Hold afstand
  • Vask hænder eller brug håndsprit ofte
  • Luft ud med gennemtræk løbende, når I er sammen indendørs

Som ekstra sikkerhed i forhold til besøg og arrangementer foreslår vi, at man testes inden arrangementer med enten en kviktest eller en selvtest, som kan købes i flere butikker eller på apoteket. Herved bliver risikoen for smitte væsentligt nedbragt.

Vi opfordrer til, at du følger de til en hver tid gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, som kan findes på hjemmesiden: coronasmitte.dk. De kan ændre sig, men på hjemmesiden kan du altid finde de seneste anbefalinger.

Vi håber, du kommer godt igennem julen, og vil gerne ønske dig en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Lungeforeningen holder lukket fra 24. december, og vi glæder os til at være tilbage med fornyet energi 3. januar 2022. Har du brug for at komme i kontakt med en rådgiver, kan du på se, hvornår de enkelte rådgivere er tilgængelige hen over jul og nytår her: www.lunge.dk/rådgivning

Læs også artiklen "Ingen grund til at udsatte isolerer sig til jul, siger Lungeforeningens formand" på TV2.dk