×
×

Skal du vaccineres mod corona allerede nu?

Sidst opdateret: 
11-08-2022

Sundhedsstyrelsen planlægger at starte vaccinationsprogrammet for covid-19 den 1. oktober. Alle over 50 år vil få tilbudt et booster-stik, mens plejehjemsbeboere får tilbuddet lidt tidligere, nemlig fra 15. september.  

Men Sundhedsstyrelsen har også åbnet for, at man kan få et stik allerede nu, hvis man er i en særlig risikogruppe. Styrelsen har dog ikke præcist defineret, hvem der er i disse særlige risikogrupper, hvilket Torben Mogensen, Lungeforeningens formand, har kritiseret. Så det er op til dig og din læge at finde ud af, om et stik er relevant allerede nu.  

Hvis du f.eks. er meget generet af din sygdom, har flere forskellige sygdomme, eller måske har et svært nedsat immunforsvar og er bekymret for, om du risikerer et alvorligt forløb, hvis du bliver smittet med corona, så tal med din praktiserende læge – eller lægen, som følger dig på hospitalet – om et stik allerede nu.   

Hvis lægen vurderer, at du kan have gavn af en booster-vaccination nu, kan du enten blive henvist til vaccination i et regionalt vaccinationscenter, eller lægen kan evt. selv vaccinere. Husk, at en booster-vaccination nu kan udsætte tidspunktet for, hvornår man du kan blive vaccineret til efteråret, da der skal gå mindst tre måneder inden næste stik.