×
×

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination af 12-15-årige

Sidst opdateret: 
17-06-2021

Nu sker det! Børn fra 12 år kan vaccineres mod Covid-19. Rasmus, som lever med en sjælden kronisk lungesygdom er klar. Efter at have været isoleret i 14 måneder blev nyheden modtaget med jubel både derhjemme og i Rasmus’ klasse. Rasmus og hans mor medvirkede 17. juni 2021 i Go’Aften Danmark på TV2 sammen med Søren Brostrøm, som kunne bekræfte, at udvalgte børn under 16 år, som er i særligt øget risiko kan vaccineres allerede nu.

Sundhedsstyrelsen har gennemgået det faglige grundlag for vaccination af 12-15-årige, og på den baggrund besluttet at anbefale vaccination mod COVID-19 til dem, som en del af det generelle vaccinationsprogram.


Børn i særligt øget risiko under 16 år kan vaccineres nu
Udvalgte børn under 16 år, der er i særligt øget risiko for at få et alvorligt forløb med COVID-19, fx meget svært kronisk syge børn med svært nedsat immunforsvar, genetisk sygdom eller betydende hjerte- og lungesygdom kan allerede i dag tilbydes vaccination mod COVID-19 under Sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer. Det sker efter en individuel, lægefaglig vurdering på en specialafdeling. Sundhedsstyrelsen vil nu drøfte de nærmere faglige rammer for at udvide vaccinationen til gruppen af børn, med de faglige miljøer.

Det er planen, at tilbuddet til 12-15-årige, som ikke er i særligt øget risiko, kan udrulles, når de sidste i gruppe 10 er vaccineret, formentlig fra september. 

De kommende måneder vil Sundhedsstyrelsen følge internationale erfaringer og sikkerhedsdata fra vaccination af børn og unge med henblik på at opdatere vurderingen, før udrulningen sættes i gang.

 

Er du forældre eller pårørende til et barn eller ungt menneske med lungesygdom?
Du er velkommen til at kontakte Lungeforeningens rådgivning, hvor blandt andre Rikke Mulvad Sandvik, læge og ph.d. studerende på Dansk BørneLunge Center, sidder klar til at hjælpe dig. 


Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Se Sundhedsstyrelsens FAQ om Covid-19 vaccine til børn

Læs også Vi håber på vaccine til børn snart