Kampagne målrettet unge: Hvem deler du spyt med? | Lungeforeningen
×
×

Kampagne målrettet unge: Hvem deler du spyt med?

Hvem deler du spyt med? Sådan lyder spørgsmålet i en corona-kampagne, som vil have unge til at tænke over, hvordan de kan feste og være sammen på en mere corona-sikker måde.

Bag kampagnen står Lungeforeningen og kommunikationshuset Sincera. Lungeforeningens medlemmer er i risikogruppen, og Lungeforeningen har derfor en naturlig interesse i og et ansvar for at igangsætte initiativer for at inddæmme corona-smitten i Danmark.  

Mange unge har forstået, at de skal spritte af, holde afstand og undgå store sammenkomster, men de har også et naturligt behov for at være sociale. Og når de fester, så gør de nogle ting, hvor de udsætter sig selv og andre for fare. Vi fokuserer i kampagnen på nogle ting, der er klamme og ulækre for at give en rygmarvsreaktion, som forhåbentlig kan føre til en langvarig adfærdsændring. Corona kan hurtigt sprede sig, når unge er sammen. Hvis vi kan få dem til at være sammen uden at dele spyt, så er det et vigtig skridt til at bremse smitten af corona og højne hygiejnen og sundheden generelt.

Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen