Lungeforeningens bevæggrunde for at igangsætte kampagnen 'Hvem deler du spyt med?' | Lungeforeningen
×
×

Lungeforeningens bevæggrunde for at igangsætte kampagnen 'Hvem deler du spyt med?'

Printer-friendly version

Vi ville ikke gå på kompromis med vores over 119 års faglighed, troværdighed og ansvarlighed. Samtidigt var vi bevidste om, at vi var nødt til at tænke nyt og anderledes for at nå de unge. Derfor var det vigtigt at få ‘oversat’ kampagnen til vores medlemmer, så de ikke var et sekund i tvivl om, at kampagnen var iværksat for at passe på dem.

Anne Brandt, direktør i Lungeforeningen

Lungeforeningen kæmper for de mere end 600.000 danske børn, unge og voksne, som lever med en kronisk lungesygdom og er i risikogruppen ved Covid-19. Derfor har foreningen et ansvar for at igangsætte initiativer, der kan hjælpe med til at inddæmme corona-smitten.


Spyt ikke på fortovet
Det er langt fra første gang, at foreningen kaster sig ind i kampen mod en sygdom, som smitter i hastigt tempo i det danske samfund. Foreningen blev oprindeligt stiftet i år 1901 for at bekæmpe tuberkulosen, der dengang hærgede i Danmark. Det lykkedes blandt andet ved at engagere danskerne til at ændre adfærd f.eks. ved hjælp af ’Spyt ikke på fortovet’-skilte i gader og på husmure og ved at informere danskerne om ikke at drikke af den samme kalk i kirken. Noget lyder bekendt.

Vi er nu ved et nyt århundredeskifte, og da corona-smitten steg blandt unge i Danmark, er hygiejne, adfærd og samfundssind på samme måde blevet altafgørende. 

 

Sidst opdateret: 
Tirsdag, december 22, 2020