×
×

Mandag

08:00

OPLEVER DU HOSTE, ÅNDENØD, SLIM FRA LUNGERNE?
Det kan være symptomer på, at du har en lungesygdom, du måske ikke kender til, du ikke er velbehandlet eller at du er ved at få en forværring i din lungesygdom. Sygeplejerske i Lungeforeningens rådgivning, Nina Frandsen, sidder klar til at hjælpe dig i dag (hver mandag) mellem kl. 10.00 og 12.00 på tlf. 28 99 01 28 
DEL DEL det kan være, at det netop er din deling, som gør en forskel for en anden 
Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona
 #Fåbedrevejr

SE OPSLAG HER

 

09:00

TRÆN DERHJEMME MED LUNGEFORENINGEN
Lever du med en lungesygdom, er fysisk aktivitet en vigtig del af din behandling. Har corona sat en stopper for måden, du plejer at træne på? Fortvivl ikke. Lungeforeningen har lavet en række træningsvideoer, hvor du hjemme fra stuen kan træne med fysioterapeut og projekmedarbejder i Lungeforeningen, Jonathan Emil Andreasen, som instruerer og udfører alle øvelser sammen med Jeannette Schiøtt Vennerberg, der lever med en lungesygdom. Så skal vi ikke bare komme i gang? Eller vent...først opvarmning, så du får gang i dit blodomløb, danner ledvæske, som smører dine led og vænner din vejrtrækning til at træne. 
TAG én, der skal have glæde af Lungeforeningens træningsvideoer.
Gå ikke glip af råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona
Du kan se videoen her: https://www.lunge.dk/traening/hjaelp-opvarmningsoevelser
#FåBedreVejr

SE OPSLAG HER.

 

09:30

Lever du med en lungesygdom, og har du spørgsmål til corona?
Få svar på dine spørgsmål til hverdagen i en tid med corona. Onsdag 18. november klokken 10:30 sidder læge og formand i Lungeforeningen, Torben Mogensen og direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt, klar til at svare på dine spørgsmål ved en Facebook Live Session. Stil dit spørgsmål her. 
Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona
 #FåBedreVejr

SE OPSLAG HER

 

10:00

Hvordan balancerer jeg mit arbejdsliv med en lungesygdom?
Risikoen for at blive set skævt til, fordi der bliver taget hensyn, ligger måske i baghovedet. Energien er måske ikke, hvad den har været. Frygten for at blive så syg, at man ikke kan arbejde, kommer og går. Socialrådgiver og rådgiver i Lungeforeningen Susanne Kitaj kender scenarierne, som nu har fået en ekstra dimension på grund af corona-pandemien. Få hendes gode råd her eller ring til hende i dag mellem kl. 16-17 på tlf. 53 19 08 03.
Få gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona
#FåBedreVejr

SE OPSLAG HER.

 

12:00

LAVT D-VITAMIN ØGER RISOKOEN FOR BAKTERIEL LUNGEBETÆNDELSE
Ny forskning fra Herlev og Gentofte Hospital og Københavns Universitet viser, at et lavt niveau af D-vitamin er forbundet med en øget risiko for bakteriel lungebetændelse. Lever du med en kronisk lungesygdom, kan det være en god idé at få målt dit D-vitamin niveau i blodet, da du kan være i risikogruppen for D-vitamin mangel. Den vigtigste kilde til D vitamin i Danmark er sollys. Og hvis du har svært ved at være fysisk aktiv på grund af din lungesygdom og tilbringer meget tid indendørs, så kan du være i risiko for D-vitamin mangel. 
DEL det kan være, at netop din deling, gør en forskel for én, der lever med en lungesygdom.
Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona
Læs mere her: https://www.lunge.dk/lungesygdom/nyheder-lavt-d-vitamin-oeger-risikoen-bakteriel-lungebetaendelse?
#FåBedreVejr

SE OPSLAG HER.

 

15:00

STOR EFTERSPØRGSEL PÅ OPERATIONER MOD ÅNDENØD.
Der findes to typer af operationer, der i dag kan være en mulighed for KOL-patienter med emfysem. Den ene type er kirurgisk, hvor det syge væv fjernes, og den anden er en såkaldt ventiloperation, som lukker af for den dårlige del af lungen. Begge operationer hjælper personer, der har svært ved at komme af med luft og derfor oplever åndenød. Der er en række kriterier, som gør sig gældende før, man kan blive indstillet til operation. Læs mere om operationerne her eller ring i dag (hver mandag) til læge og rådgiver i Lungeforeningen, Patrick Soldath, mellem kl. 18.00-20.00 på tlf. 28 99 01 21.

DEL DEL måske er det din deling, der gør, at en KOL-patient med emfysem, som kan have glæde af operationen, ser dette opslag.

Læs mere om operationerne her: https://www.lunge.dk/kol/viden-stor-efterspoergsel-paa-operationer-mod-aandenoed

#Fåbedrevejr

 

Sidst opdateret: 
Mandag, november 16, 2020