×
×

Torsdag

09:00

Træning gør en forskel fra dag 1.
Det lyder næste for godt til at være sandt, men den er god nok. Styrketræner du fx bliver dit nervesystem allerede fra dag 1 bedre til at sende signaler til dine muskler om, at de skal gå på arbejde. Men det er langt fra den eneste fordel. Træner du jævnligt, bliver din vejrtrækning mindre besværet, og du bliver mindre forpustet. Det skyldes, at din kondition og muskelstyrke forbedres, og at der skal mere til at gøre dig forpustet. Lungeforeningen har lavet en række træningsvideoer, så du kan træne hjemme fra stuen, uanset om du er nybegynder, øvet eller et sted midt i mellem. Denne video sætter fokus på øvelser for maven. Fysioterapeut og projektmedarbejder i Lungeforeningen Jonathan Emil Andreasen guider dig og udfører øvelserne sammen med Jeannette Schiøtt Vennerberg, som lever med en lungesygdom.

TAG én, der skal have glæde af Lungeforeningens træningsvideoer.

Se videoen her.

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

Du finder alle træningsvideoer her: https://www.lunge.dk/traening/sektion-traeningsvideoer-paa-tre-niveauer-...

#FåBedreVejr

 

09:30

Ny med en lungesygdom.

Måske har du lige fået at vide, at du har en kronisk lungesygdom eller måske er du pårørende til én, der har. Der kan være rigtig mange tanker og overvejelser, der fylder, i perioden lige efter, man har fået at vide, at man har en kronisk lungesygdom. I en tid med corona hvor meget er lukket ned, og det at komme til lægen kan være udfordrende, kan du have ekstra behov for at tale med én, som kan sætte sig ind i din situation. Dorte lever selv med lungesygdommen Alfa-1- antitrypsin mangel, og så er hun patientrådgiver i Lungeforeningens rådgivning. Du kan ringe til Dorte i dag (hver torsdag) mellem kl. 11.00-12.00 eller tirsdag mellem kl. 11.00 og 12.00 på tlf. 53 19 08 05.

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

#Fåbedrevejr

 

10:00

Sådan får du energi til det du kan lide.
Støvsugning, opvask, bad. Der er mange ting, som er en naturlig del af hverdagslivet, men som kan være udfordring, når man lever med en lungesygdom. Ergoterapeut Stine Kaarsberg kommer her med gode råd til, hvordan du med små justeringer kan få mere energi til det, som gør dig glad.

DEL i kommentarfeltet, hvis du har nogle gode tips, du vil dele med andre.

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

Læs mere her.

#Fåbedrevejr

 

12:00

MAD DER GIVER ENERGI.
Vi går den mørke tid i møde, og selvom det er hyggeligt, så kan det også betyde, at du har mindre energi i hverdagen. Men spiser du varieret, kan du opleve at få mere overskud. Her er to nemme og lækre opskrifter, der giver dig energi. Vi er nysgerrige på, om vi skal få lavet flere lungevenlige opskrifter?

Læs med her: https://www.lunge.dk/mad/hjaelp-mad-der-giver-energi

Gå ikke glip af gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

#Fåbedrevejr

 

14:00

SÅDAN FÅR DU MERE STYR PÅ DIN MEDICIN.
Gevinsten ved at få styr på din medicin er, at du opnår endnu bedre behandling af din sygdom. Inhalationsmedicin adskiller sig fra andre medicinformer, fordi det kræver den helt rigtige inhalationsteknik. Det er derfor altid en god idé at tage medicinen med til dine kontroller hvert halve år. Tager du prednisolon, er der også flere ting, du bør være opmærksom på. Fx at blive tjekket for knogleskørhed ved hyppige prednisolon kure. I dag (hver torsdag) mellem kl. 18.00-20.00 kan du ringe til sygeplejerske og rådgiver i Lungeforeningen Pia Kjerrumgaard, som sidder klar til at tale med dig, hvis du fx har spørgsmål til din behandling, på tlf. 30 13 09 44. Pia kan også rådgive i forhold til sjældne lungesygdomme.

DEL det kan være, at det lige er din deling, som gør en forskel for en anden.

Få overlæge på Lungemedicinsk Afdeling Steffen Helmer Eg Kristensens råd om inhalationsmedicin og læge og PhD på Lungemedicinsk Sektion, Medicinsk Afdeling Herlev-Gentofe Hospital Pradeesh Sivapalans råd om prednisolon her.

#Fåbedrevejr

 

16:00

Hverdagen - hvor blev den af?
Vi er mange, der holder af hverdagen, og længes tilbage til tiden, før corona satte en stopper for meget af det, vi plejer at gøre. Siden marts har vi i Lungeforeningen hjulpet rigtig mange mennesker, som har skullet få en ny hverdag til at fungere. Vi har oplevet en stigning i henvendelser på over 700% i vores rådgivning. Men vi ved også fra vores medlemmer, at det kan være en stor hjælp at finde tryghed og svar fra andre, som er i samme situation som én selv.
Har du et godt råd fra din hverdag? Skriv det her i kommentarfeltet. Måske er det netop dit råd, der kan gøre en forskel for en anden.

Få gode råd, inspiration og viden i en corona-tid direkte i din indbakke. Tilmeld dig på www.lunge.dk/corona

#FåBedreVejr

Sidst opdateret: 
Mandag, november 16, 2020